Görmez ve sonrası

Görev süresinin dolmasına daha üç yıl varken sürpriz bir şekilde emekli olan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in dönemine damgasını vuran en önemli olay, Risale-i Nur’dan bazı eserlerin...

Görev süresinin dolmasına daha üç yıl varken sürpriz bir şekilde emekli olan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in dönemine damgasını vuran en önemli olay, Risale-i Nur’dan bazı eserlerin Diyanet damgasıyla neşri.
Önce İşaratü’l-İ’caz, ardından Mesnevî-i Nuriye, Sözler, Mektubat ve Lem’alar.

Görmez Risalelere müsbet yaklaşımını, göreve geldikten hemen sonra katıldığı bir uluslar arası sempozyumda ifade etmişti.

Sonraki süreçte yukarıda sözü edilen eserlerin Diyanet tarafından basımı gerçekleşti.

2014 Nisan’ında bandrol engeli çıkarıldığında Görmez bizi arayıp, İşaratü’l-İcaz’la atılan adımı Mesnevî-i Nuriye ve diğer eserlerin takip edeceğini, ancak bunu “ümmetin malı” olarak nitelediği Risaleleri tekellerine almadan yapacaklarını söylemişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 337 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar