Bir açık mektup da BB Yrd Çavuşoğlu’na

Kabine revizyonunda hükümete giren 6 yeni isimden biri olan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’den sonra, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’na da seslenmek istiyoruz.Sayın Hakan Çavuşoğlu, Başbakan...

Kabine revizyonunda hükümete giren 6 yeni isimden biri olan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’den sonra, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’na da seslenmek istiyoruz.
Sayın Hakan Çavuşoğlu,

Başbakan Yardımcıları arasındaki görev dağılımında, Basın, Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün de sizin görev alanınıza dahil edildiğini öğrendikten sonra bu mektubu yazıyoruz.

Bu ihtiyacı duymamızın sebebi, söz konusu kurumun basınla ilgili işlem ve tasarruflarında hayli zamandır süren sorumsuz, keyfî, hukuk dışı ve ayrımcı uygulamalar yapılıyor olması.

Bunun örneklerinden biri, 2015’te gündeme getirilen basın kartı yenileme işlemleri geçen yılın Haziran ayında tamamlanmış olmasına rağmen, üç Yeni Asya mensubunun kartlarının bir yılı aşkındır hâlâ yenilenmemesi.

Bu arkadaşlarımızdan biri olan Adem Alp’in BİMER kanalıyla geçtiğimiz Ocak ve Haziran aylarında yaptığı başvurulara verilen standart cevap şu:

“Değerlendirme aşamasında.”

Burada ilgili bürokratların hiçbir haklı gerekçeye dayanmadan tamamen keyfî bir savsaklaması söz konusu ve arkadaşlarımızın mağduriyetlerine yol açan bu sorumsuzluk böyle bir kılıfa büründürülerek güya “izah” ediliyor.

Bir diğer örnek, son olarak bizim gri pasaport başvurumuza verilen “takdiren red” kararı. Gazetecilere tanınan bir hakkın tamamen keyfî şekilde gaspı anlamına gelen bu kararla ilgili detayları 4.7.17 tarihli gazetemizde ve ardından scope yayınlarımızda duyurduk.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 338 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar