Adalet Bakanına açık mektup

Sayın Abdülhamit Gül,Son kabine revizyonunda hükümete giren 6 yeni isimden biri olarak özellikle size böyle bir açık mektupla seslenme ihtiyacı duymamızın tek sebebi, yeni görevinizin kapsama alanı olan adalet hizmetlerinde...

Sayın Abdülhamit Gül,
Son kabine revizyonunda hükümete giren 6 yeni isimden biri olarak özellikle size böyle bir açık mektupla seslenme ihtiyacı duymamızın tek sebebi, yeni görevinizin kapsama alanı olan adalet hizmetlerinde karşı karşıya olunan son derece ağır ve vahim sorunlar.

Darbeyle mücadele gerekçesiyle ilan edilen OHAL uygulamaları çerçevesinde bir yılı aşkın süredir gerçekleştirilen tartışmalı ihraç, gözaltı ve tutuklamalar, hukukun evrensel ve en temel ilkelerinin dahi ayaklar altına alınıp çiğnendiği, bundan dolayı çok ciddi hak ihlallerinin yaşandığı ve şimdiden telafisi imkânsız mağduriyetlere yol açılan kaygı verici bir tabloyu ortaya çıkardı.

Hukukî geçerliliği tartışmalı ve vicdanlarda da mâkes bulmayan gerekçelerle yapılan 100 bini aşkın ihraç ve 50 binden fazla tutuklamanın doğurduğu sonuçlar, ağır bir insanî krize dönüşüyor.

Aralarında yeni doğum yapmış annelerin de bulunduğu 17 bin kadının, 560 bebeğin, 80-90 yaşında bakıma muhtaç hasta ve yaşlıların ağır şartlarda tıkış tıkış dolu cezaevinde tutulmaya devam edilmesi, hiçbir hukuk ve vicdan ölçüsüyle bağdaşmaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 337 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar