Nerede merhamet ve empati?

Diyanet son yıllardaki kutlu doğum programlarında ana tema olarak merhamet, şefkat, kardeşlik gibi konuları seçmiş ve bu başlıklar çerçevesinde kampanyalar düzenlemişti.Ancak görünen o ki, bunlar en başta...

Diyanet son yıllardaki kutlu doğum programlarında ana tema olarak merhamet, şefkat, kardeşlik gibi konuları seçmiş ve bu başlıklar çerçevesinde kampanyalar düzenlemişti.
Ancak görünen o ki, bunlar en başta bir kısım devlet kadrolarında ve iktidar tarafgirliğini azgın bir fanatizm boyutuna vardıran kesimlerde zerre kadar etkili olamamış.

Nur Ener’in gözaltına alınıp tutuklanmasında sergilenen hoyratlık bunun son örneği. Evine yapılan gece baskını için erkek polislerin görevlendirilmesi, savcının tutuklama talebi ve hâkimin o yöndeki kararı, “merhamet” kavramının da iyice buharlaştığını gözler önüne seriyor.

“Empati” diye birşey de hak getire.

Acaba bu skandallar silsilesinde rolü ve dahli olanların da çocukları ve Nur’la emsal kızları yok mu? Kendi evlatlarına böyle bir muamelenin yapılmasına razı olurlar mı?

Her haliyle “masumiyet”ini haykıran nahif bir genç kıza “silahlı terör örgütü üyeliği” isnadında bulunmak, onu severek yaptığı gazetecilik çalışmalarından koparmak, tatlı bir telaş ve heyecanla koşturduğu evlilik hazırlıklarını sekteye uğratmak ve gözünü kırpmadan demir parmaklıkların arkasına göndermek nasıl bir “vicdan”ın eseridir, anlamak mümkün değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.215 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 335 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 325 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar