Güvence kişi değil, hukuk, ortak akıl ve ahlâktır

Son günlerin birikmiş tweet’leri:Demokrasi lider-şahıs değil; şahs-ı manevî, meclis, meşveret, ortak akıl, hürriyet, kamuoyu, hukuk rejimidir; ahlâkî değerlerle düzgün işler. Hem “Bu sistemi...

Son günlerin birikmiş tweet’leri:
Demokrasi lider-şahıs değil; şahs-ı manevî, meclis, meşveret, ortak akıl, hürriyet, kamuoyu, hukuk rejimidir; ahlâkî değerlerle düzgün işler.

Hem “Bu sistemi kişi için yapmıyoruz” diyorlar, hem de rejimin güvencesini kişiye bağlıyorlar. Teminatı kişi olan rejime demokrasi denir mi?

Cumhuriyet ve demokrasinin güvencesi kişi değil; hukuk, adalet, hak ve özgürlükler, meclis, meşveret, ortak akıl, vicdan ve ahlâktır.

Asırlardır devam eden bir beka sorunu olur mu? Asıl beka sorununa, en doğru çözüm diye dayatılan ve milleti bölen bir “sistem” yol açmaz mı?

CB, BB, bakanlar, vali, kaymakam, rektörler, hattâ YSK yetkilileri... yani bütün devlet evetçi. Millet böyle bir dayatma ile karşı karşıya.

Evetçiler makbul sayılırken, hayır diyenlerin terörist sayılıp ağır baskı, tehdit ve saldırıya uğradığı bir referandumdan “hayır” gelir mi?!

Hayır diyenleri teröristlikle suçlamak yetmedi galiba, şimdi de 15 Temmuz destekçiliği ithamı geldi. 15 Temmuz’a da, tek adamcılığa da hayır.

Darbecilikle suçlanıp 67 gün içeride tutulduktan sonra terörle mücadelede şehit olan kahramanın hikâyesi: Tunca Bengin, Milliyet, 30.1.17.

Bahçeli’nin dediği gibi her evet bir dua ise, her hayır da haksızlıkların bitmesi ve hayırlara vesile olması için yapılan bir hayır duadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar