Cadı avında ipler kimin elinde?

OHAL KHK’ları ile yapılan ve 100 bini geçen kıyımlar, sonuncusu ile gerçekleştirilen 4464 yeni ihraçla sürerken, tartışmalı bir şekilde Mecliste AKP oylarıyla kabul ettirilen ilk KHK sonrasındakilerin...

OHAL KHK’ları ile yapılan ve 100 bini geçen kıyımlar, sonuncusu ile gerçekleştirilen 4464 yeni ihraçla sürerken, tartışmalı bir şekilde Mecliste AKP oylarıyla kabul ettirilen ilk KHK sonrasındakilerin hâlâ TBMM onayından geçmemiş olduğu da diğer gündemlerin içinde gargaraya getiriliyor.
Oysa çıkarıldığı tarihi izleyen bir ay içinde Meclis onayından geçip kanunlaşmayan KHK otomatik olarak geçersiz hale geliyor. Kural bu. Ama “takan” yok.

Ve Türkiye hukuken geçersiz KHK’larla yol açılan mağduriyetlere her gün yenilerinin ilave edildiği bir süreç yaşıyor.

Hükümetin AB’den gelen baskıları savuşturmak için, ihraçları incelemek üzere 7 kişilik bir komisyon kurmaktan ve ihraçlara yargı yolunu açmaktan söz etmesinin ardından gelen son KHK ihraçları iktidar çevrelerine de uzanınca, bazıları “Şimdi tepem attı!” tepkisi verdiler.

Bu ihraçlarla aynı gün iktidar medyasına servis edilen ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verildiği belirtilen faili meçhul bir raporda, 2000’den sonraki 16 yıl içinde kamu kurumlarına yerleştiği ileri sürülen “fetö” mensubu sayısının 300 bini aştığı, “örgütle irtibatlı diğer isimlerle birlikte sayının 400 bini bulduğu iddiasına yer verilmesi de manidardı.

Saray bağlantılı kimi tetikçileri bile şaşırtan son KHK ve eşzamanlı bu rapor, süreçte başka derin bir iradenin daha mı devreye girdiği sualini gündeme getirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar