Tuhaf süreç

Terör, Suriye, Fırat Kalkanı ve ekonomi gibi sıcak ve yakıcı gündemlerin tamamı geri plana itilerek apar topar Meclise getirilen “cumhurbaşkanlığı” paketi, yine alelacele komisyon ve Genel Kuruldan geçirildi.İtiraz...

Terör, Suriye, Fırat Kalkanı ve ekonomi gibi sıcak ve yakıcı gündemlerin tamamı geri plana itilerek apar topar Meclise getirilen “cumhurbaşkanlığı” paketi, yine alelacele komisyon ve Genel Kuruldan geçirildi.
İtiraz ve uyarıların AKP içinden gelenleri kısmen dikkate alınarak küçük rötuşların yapıldığı, ama tek adam eleştirilerine kaynaklık eden öz ve esasında hiçbir değişikliğe rıza gösterilmeyen düzenleme, Meclisin itibarına da gölge düşüren kavga gürültülerle oldubittiye getirilip AKP ve MHP oylarıyla kabul edildi.

Ancak başından itibaren tuhaflıklarla malûl olan sürecin ondan sonraki safahatında da yeni garabetlere şahit olduk.

Meclisten geçirilmesi için onca acele edilen “torba” düzenlemenin âcilen Saraya gönderilmesi beklenirken, birden frene basılıp ağırdan alınmaya başlandı.

Ve paket günlerce Meclis Başkanlığında bekletildikten sonra Saraya iletildi.

Ama aynı ağırdan alan tavır orada da devam edince bu durum, “Madem bekletecektiniz, niye Meclisi sıkboğaz edip işi oldubittiye getirdiniz?” diye sordurdu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 337 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar