Kar kürekleri

Geride bıraktığımız yoğun kar dalgasından çıkarmamız gereken derslerden birini Yazarımız Ali Sandıkçıoğlu 8 Ocak’ta çıkan yazısında yazdı:Almanya’ya ilk gittiğim...

Geride bıraktığımız yoğun kar dalgasından çıkarmamız gereken derslerden birini Yazarımız Ali Sandıkçıoğlu 8 Ocak’ta çıkan yazısında yazdı:
Almanya’ya ilk gittiğim senelerdi. Kar yağdı. Sabah çok erkenden kaldığım evin etrafını biri kar küreği ile küremeye başladı. Henüz sabah olmamıştı. Çok çok erkendi. Sabah oldu, arkadaşlarıma sordum:

“Neden bu insanlar bu kadar erkenden gelip binanın önündeki yaya yürüyüş yolunun karını temizlediler, kürediler?”

Aldığım cevaba hayret ettim:

“Alman kanunlarına göre kimin evinin önünde bir kişi kar yahut buz sebebiyle veya yola engel bir başka sebeple düşer, ayağı kırılır veya hastahaneye yatarsa, eğer evin önündeki kar ve buz temizlenmemiş de bu sebepten kişi düşmüş, hastahanelik olmuş ise o kişinin iş kaybı ve bütün hastahane masraflarını o evin sahibi öder. Bina şayet daire sahipleri arasında müşterekse gelecek fatura bütün daire sahiplerine bölünür.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.215 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 335 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 325 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar