AKP’den başkanlığa “Atatürklü savunma”

Meclis kürsüsünde bu lafları söyleyen kişi bir CHP’li değil, AKP’nin Adalet Bakanı sıfatına da sahip önde gelen bir ismi: Bekir Bozdağ.Kayıtlara geçsin diye aktarıyoruz: Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa...

Meclis kürsüsünde bu lafları söyleyen kişi bir CHP’li değil, AKP’nin Adalet Bakanı sıfatına da sahip önde gelen bir ismi: Bekir Bozdağ.
Kayıtlara geçsin diye aktarıyoruz:

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk partili mi? Partili. Milletvekili mi? Milletvekili. Genel Başkan mı? Genel Başkan. Cumhurbaşkanı mı? Cumhurbaşkanı.

İsmet İnönü partili mi? Partili. Milletvekili mi? Milletvekili. Genel Başkan mı? Genel Başkan. Cumhurbaşkanı mı? Cumhurbaşkanı.

Ne oldu? Tarafsızlıklarına halel mi geldi?

Şimdi bizim yaptığımız Atatürk anayasalarına dönmektir. (CHP’lilere:) Siz Atatürk’ün anayasasına karşı çıkıyorsunuz.

***

Bozdağ’ın sözlerini, hemen her kademedeki AKP’lilerin Kemalizme nasıl hararetle sahip çıktıklarına dair hayli zengin örneklerin aktarıldığı Müflis Proje: Kemalizm kitabımızdan bir anekdotla tamamlayalım:

AKP’lilerin Atatürk tutkusu zoraki değil, içselleştirilmiş bir bağlılık...

Ve AKP, Kemalistlik tekelini ellerinde tutan elitlere bir türlü kabul ettiremese de, Atatürkçülük yarışını bırakmamakta kararlı.

Foreign Affairs dergisinde çıkan bir yorum, AKP’nin bu noktadaki konumunu iyice netleştiriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 337 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar