Kış şiddetlenince...

Kâinatta tesadüf yoktur. Yaratıcımızın izin ve rızası olmadan yaprak bile kıpırdamaz. “Tabiat” olaylarında da, sosyal ve toplumsal hadiselerde de, bireysel olarak yaşadığımız hallerde de bu gerçek...

Kâinatta tesadüf yoktur. Yaratıcımızın izin ve rızası olmadan yaprak bile kıpırdamaz. “Tabiat” olaylarında da, sosyal ve toplumsal hadiselerde de, bireysel olarak yaşadığımız hallerde de bu gerçek hükümfermadır.
Kur’an’ın bu manadaki mesajlarını çağımız insanına ulaştıran Risale-i Nur, bir yönüyle söz konusu olayların arka planındaki rahmet ve hikmet tecellîlerini de okuma rehberidir.

Üçüncü Söz’deki “Hâlık ve Rezzak Ondan başka yoktur. Zarar ve menfaat Onun elindedir. O hem Hakîmdir, abes iş yapmaz; hem Rahîmdir, ihsanı, merhameti çoktur” sözleri, tahkikî imana dayanan bir bakış açısının, eserlerdeki veciz ifadelerinden yalnızca biri.

Külliyatın birçok yerinde vurgulanan “Beşer zulmeder, kader adalet eder” tesbiti de.

Bu çerçevede Üstadın imanî ölçüleri somut olaylara nasıl tatbik ettiğinin son derece manidar örnekleri de eserlerde mevcut.

Meselâ yağmursuzluk ve kuraklık dönemlerinde, bunun muhtemel manevî sebeplerine dikkat çeken orijinal açıklamaları var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 337 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar