Saray kabinesi ve uçak krizi

“Davutoğlu bile zor girebilmiş” gibisinden “espri”lere konu edilen “Saray/Başkan kabinesi,” bir Rus savaş uçağının Türk jetlerince düşürülmesi sebebiyle Türkiye-Rusya ilişkilerindeki...

“Davutoğlu bile zor girebilmiş” gibisinden “espri”lere konu edilen “Saray/Başkan kabinesi,” bir Rus savaş uçağının Türk jetlerince düşürülmesi sebebiyle Türkiye-Rusya ilişkilerindeki gerilimin zirve yaptığı bir günde açıklandı.

Hükümet, Putin’in en üst perdeden “Arkadan hançerlendik, bunun çok ciddî sonuçları olacak” tepkisi verdiği bu krizin üstesinden gelebilecek mi, göreceğiz.

Kriz tırmanırsa NATO’nun da devreye girmesinden söz ediliyor, ancak diplomasi uzmanları Rusya’nın ne olacağı şu an için kestirilemeyen bir misillemede bulunmasına kesin gözüyle baksalar da, işin çok geniş çaplı bir çatışma boyutuna taşınmasına pek ihtimal vermiyorlar.

Ama genelde iyi giden Türkiye-Rusya ilişkilerinin ağır bir hasara uğradığı ve bunun başta ekonomi, farklı alanlardaki yansımalarının ciddî sıkıntılara yol açacağı muhakkak.

Uçak düşürme olayında diplomasi ve güvenlik uzmanlarının dikkat çektiği bir nokta da şu: 

Yunan uçakları da sık sık hava sahamızı ihlal etmiş, ama şimdiye kadar hiçbiri düşürülmemişken, Rus uçağı niye düşürüldü; vurmadan hava sahamızı terk etmeye zorlanamaz mıydı?

Geçen ay da yine sınırda “milliyeti bilinmeyen” insansız bir hava aracı düşürülmüştü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar