IŞİD’i bitirmek için

Türkiye’de ne şekilde anılacağı dahi mutabakata bağlanamamış olan IŞİD-DAEŞ-DAİŞ örgütünün uluslararası bağlantılara sahip esrarengiz bir organizasyon olduğu, Avrupa’nın...

Türkiye’de ne şekilde anılacağı dahi mutabakata bağlanamamış olan IŞİD-DAEŞ-DAİŞ örgütünün uluslararası bağlantılara sahip esrarengiz bir organizasyon olduğu, Avrupa’nın birçok yerinden gerçekleşen katılımlarla da sabit.
Aynı durum Türkiye için de geçerli.

Artık gün geçmiyor ki, gencecik yeni delikanlı veya kızların örgüte katılmak için evini ve ailesini terk ettiği haberi çıkmasın.

Zaman zaman yapılan “Şu kadar kişiyi tesbit edip geri çevirdik” açıklamalarına rağmen katılımlar bir türlü engellenemiyor.

Çözüm sürecinde PKK’nın birçok genci dağa kaldırmasının önlenemediği gibi.

Bilhassa üzerinde durulması gereken en önemli ve çok kritik noktalardan biri bu.

Gençleri oralara çeken şey ne?

Bir tarafta Kürt meselesini sol ideoloji ile harmanlayıp o cenahtaki gençler için Kandil ve Kobani’yi çekim merkezleri haline getirirken, diğer tarafta aynı şeyi “İslamcı” dünya görüşüne sahip gençler için IŞİD kampları üzerinden gerçekleştiren mekanizmanın arkasında ne ve kimler var?

Bu gençlere niçin sahip çıkılamıyor?

Devletin de, toplumun da kendilerini esaslı bir şekilde sorgulayıp bir an önce cevaplaması gereken son derece önemli sualler bunlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 338 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar