Suriye çıkmazı

Suriye’de gelinen nokta, Türkiye’nin bu ülkeyle ilgili olarak uyguladığı politikanın sorgulanması ve değiştirilmesi zaruretini çok daha kuvvetli ve vurgulu bir şekilde gündeme taşımış...

Suriye’de gelinen nokta, Türkiye’nin bu ülkeyle ilgili olarak uyguladığı politikanın sorgulanması ve değiştirilmesi zaruretini çok daha kuvvetli ve vurgulu bir şekilde gündeme taşımış bulunuyor.
Şimdiye kadar izlenen, “Esed’e muhalif grupları destekleme” siyaseti, ülkedeki çatışma ortamını iyice kızıştırdı ve meydan, IŞİD gibi, dizgini ve kumandası uluslararası şer komitelerinin elinde olan vahşi terör örgütlerine kaldı.

Keza PKK’nın Suriye kolu olarak bilinen yapılanmalara gün doğdu.

İş öyle bir hale geldi ki, Suriye sınırımızın hemen altındaki Kobani ve Tel Abyad gibi yerleşim merkezleri IŞİD’le PYD arasındaki hakimiyet mücadelesinin arenalarına dönüştü.

Buralardaki çatışmaların bizdeki yansımaları ise ciddî iç güvenlik endişeleri doğurdu.

Geçen güz Kobani, IŞİD kontrolüne geçtiğinde, orada alevlenen kanlı fitne ateşinin hem de Kurban Bayramı günlerinde ülkemizi de nasıl yaktığını çok acı bir şekilde gördük ve yaşadık.

Şimdi yine Kobani-IŞİD ve Tel Abyad-PYD olayları sebebiyle diken üstündeyiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 337 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar