Bu ‘kafa’ya ancak şifa dilenir

SOSYAL medyada rastladığım ve bağlantıyı tıklamak suretiyle ulaştığım "haber"in başlığı şöyleydi: "CHP Sözcüsü Böke vaftiz edilmiş!" Kayyum tarafından yönetilen Bugün...

SOSYAL medyada rastladığım ve bağlantıyı tıklamak suretiyle ulaştığım "haber"in başlığı şöyleydi: "CHP Sözcüsü Böke vaftiz edilmiş!"

Kayyum tarafından yönetilen Bugün gazetesinin 9 Ocak tarihli nüshasının sürmanşetinde yer alan haberin üst başlığını okurken yüzüm kızardı: “‘Hristiyan mısınız?’ sorusuna cevap veremedi.”
Haberi okudum.

SABIR TESTİ YAPIYORUM

Sabrınızı test etmiş gibi olacağım ama bu ibret vesikasını biraz kısaltarak aktarmak isterim:
“CHP’de şimdi Selin Sayek Böke’nin dini kimliği konuşulmaya başlandı. Ankara bu iddiayı konuşurken muhabirimiz İzmir Milletvekili Böke’yi telefonla arayıp ‘Hristiyan mısınız?’ diye sordu. Bu soruya ne evet ne de hayır diyen CHP sözcüsü “Genel Merkez’e sorun” demekle yetindi. İngiliz The Economist dergisi 6 Haziran 2015 tarihli sayısında yaptığı değerlendirmede ‘CHP Ermeni kökenli bir avukat olan Selina Doğan ile Arap Hristiyan ve saygın bir iktisatçı olan Selin Sayek Böke’yi aday gösterdi’ diye yazmıştı. Böke’nin Hristiyan olduğu iddiaları, dini kimliği CHP’de ciddi rahatsızlık yarattı.
Sayek, ailesi Hatay’ın en köklü ailelerinden olarak biliniyor. Baba Prof. İskender Sayek’in ailesi Rum Ortodoks Kilisesi’ne bağlı bir Hristiyan olduğu iddia ediliyor. Böke’nin dini kimliği CHP’de ciddi rahatsızlık yarattı ve birçok partili ‘Parti sözcülüğünü Hristiyan birinin yapması yanlış’ söylemlerini dillendirmeye başladı.”
Neresinden tutmalı şimdi bu “haber”i?
“Bu nasıl bir kafadır?”, “Yuh artık!” demek, öfkelenmek, üzülmek, “Yazıklar olsun” demek, “Sana ne?” diye kesip atmak mümkün ama hepsinin ardından aynı umutsuzluk, boşluk hissi geliyor.

DİBİ GÖRDÜK, DAĞILALIM

Gazetecilik mesleği açısından “Bence dibi gördük, dağılalım” dedirtecek derecede problemli bu “haber”in niye yapıldığını anlamak hem basit hem de zor.
Maksat CHP’yi yıpratmaksa, o konuda kendisinden başka kimseye ihtiyaç duymayacak derecede başarılı bir parti var ortada.
Maksat CHP’nin nadiren bulabildiği parlak bir ismi “köşeye sıkıştırmak” ise, onu da kim olduğu belirtilmeyen (herhalde olmadığından!), afaki bir “bazı CHP’liler rahatsız oldu” ifadesine sığınarak yapmanın ne kadar akılsızca olduğunu görecek kadar akılları da vardır herhalde, bilemedim.
“Bu kafa”yı ciddiye almamak, bu konuyu hiç açmamak, tirajı 4 bin civarında olan gazetenin haberini görmezden gelmek de mümkün elbette ama sessiz kalmayı kendime yediremedim.

ACİL ŞİFA DİLERİM

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Menzil dışına çıkış 05 Aralık 2021 | 89 Okunma Einstein, Salâh Birsel, mutluluk filan 02 Aralık 2021 | 208 Okunma Aslan kükresin biz sevinelim 26 Kasım 2021 | 115 Okunma Adele’e tebrik ve sitem 23 Kasım 2021 | 97 Okunma Büyük kazanç / ağır hasar 22 Kasım 2021 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar