Türkiye’nin kayıp tavşanları

18 Şubat 2015'te, İngiltere'nin güneybatısındaki Cornwall civarında "havada bir elektriklenme" hasıl oldu. Rusya'nın Soğuk Savaş yıllarından itibaren geliştirerek ürettiği dev bombardıman uçağı Tupolev...

18 Şubat 2015'te, İngiltere'nin güneybatısındaki Cornwall civarında "havada bir elektriklenme" hasıl oldu.

Rusya'nın Soğuk Savaş yıllarından itibaren geliştirerek ürettiği dev bombardıman uçağı Tupolev Tu-95, İngiltere'nin burnunun dibinden geçiyordu.
"Ayı" lakaplı bu muazzam, gürültücü makine gölgesini Cornwall sahilerine düşürürken, İngiliz jetleri de havalanmış "Ne geziyorsun bizim mahallede" şeklinde bir tepkiyle yanından uçmuşlardı.
Bu ilk hadise değildi. Rusya, 2014'te patlayan ve Kırım'ı cebine indirmesiyle neticelenen "Ukrayna operasyonu"ndan beri bu tür "muzırlıklar" yapıyordu.
David Cameron bu "Oha! Bombardıman uçağı!" dedirten hadise sonrasında espriyle karışık bir değerlendirme yapmıştı: "Maceranın bu bölümünde ülkeyi koruyacak hızda jetlere, pilotlara ve sisteme sahip olduğumuzu öğrenmiş bulunuyoruz..."
Şakaya vurmayacaktı da ne yapacaktı?
Ukrayna'nın başına gelenleri hatırlasanıza...
NATO'ya girmek üzereyken Rusya'dan korkusuna "Yok abim izin vermiyor!" diye vazgeçen ancak stratejik ilişkilerini tamamen kopartmayan Ukrayna'yı döve döve Kırım'ı aldı Rusya.
Türkiye'nin de aralarında bulunduğu ülkeler "Yapmasana kardeşim! Bak demeçle karşı çıkarım. BM'yi toplar sana vız gelip tırıs gidecek kınamalar yayınlarım. Çok pis ortak bildiri imzalarım" diye bağırdı çağırdı, geçti gitti.
Rusya, Kırım'ı ilhak etti, bitti gitti.
Kınama manyağı yapılan Putin'le o tarihten beri "dostça" görüşmeyen lider kalmadı, bizimkiler de dahil.
Bizimkiler demişken...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Menzil dışına çıkış 05 Aralık 2021 | 92 Okunma Einstein, Salâh Birsel, mutluluk filan 02 Aralık 2021 | 210 Okunma Aslan kükresin biz sevinelim 26 Kasım 2021 | 119 Okunma Adele’e tebrik ve sitem 23 Kasım 2021 | 98 Okunma Büyük kazanç / ağır hasar 22 Kasım 2021 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar