Yumurta küfesi ağır gelmiş

OLUR olmaz bir yerlerde "yumurta küfesi" görürseniz şaşırmayın, paniğe kapılmayın; herhalde iktidar bırakmıştır... * Ne yumurta küfesi? Ne iktidarı?Açıklayayım...7 Haziran seçimleri...

OLUR olmaz bir yerlerde "yumurta küfesi" görürseniz şaşırmayın, paniğe kapılmayın; herhalde iktidar bırakmıştır...

*

Ne yumurta küfesi? Ne iktidarı?
Açıklayayım...
7 Haziran seçimleri öncesinde muhalefet partileri seçim bildirgelerini açıkladıktan sonra gürültü kopmuştu.
Özellikle CHP'nin asgari ücreti 1500 TL'ye yükseltme ve emeklilere iki maaş ikramiye vaatleri seçim öncesinde epeyce çene ve bilek yormuştu.

*

Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan, Mehmet Şimşek başta olmak üzere iktidar cephesi ekonomik vaatleri "hayalcilik, yalancılık, pervasızlık, 'marjinallik', saçmalık" olarak değerlendirmişti.
Mitinglerde muhalefetin vaatlerinin yuhalatılması gibi hakikaten enteresan hadiselere bile tanıklık ettik bu süreçte:
Hatip: Bunlar var ya bunlar; asgari ücreti 1500 TL yapmak istiyollaaaa!
Halk: Yuuuuuh!
Olaylar başbakanın muhalefetin vaatlerine ses çıkarmayan iş dünyası başta olmak üzere, "Yav tamam da kaynak gösteriyor adamlar, niye olmasın ki?" diyen herkesin fırçalanmasına kadar uzadı.

*

Hatta o kadar büyüdü ki tartışma...
O ana kadar, girdiği handa düşmanlarının sataşmalarına uzun süre dayanan Malkoçoğlu gibi duran Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Nıhaayyt!" diye narayı basıp masayı devirdi, hancıyı yolcuyu düzledi şöyle söylev ve demeçlerle:
"Şimdi de sırtında yumurta küfesi olmayanlar ne diyor, 'Asgari ücreti şuralara getireceğim' diyor. Kurusıkı atıp tutuyor. Devlet yönetmenin de bir ahlakı vardır. Türk milleti, hep dürüst siyasetçi arayışında olmuştur, kendini aldatmak isteyenlere prim vermemek gerekir..."
Tarafsızlığının şanlı bir nişanesi daha işte!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Menzil dışına çıkış 05 Aralık 2021 | 89 Okunma Einstein, Salâh Birsel, mutluluk filan 02 Aralık 2021 | 209 Okunma Aslan kükresin biz sevinelim 26 Kasım 2021 | 115 Okunma Adele’e tebrik ve sitem 23 Kasım 2021 | 97 Okunma Büyük kazanç / ağır hasar 22 Kasım 2021 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar