Rolling Stones'un yıkılmayan koalisyonu

KOALİSYON mu dediniz? Türkiye'de konuştuğumuz, tartıştığımız şekliyle çok alakasız gözükse de, özünde "dünyanın en büyük koalisyon dersi" olan Rolling Stones'a dönüp bir bakın...

KOALİSYON mu dediniz?

Türkiye'de konuştuğumuz, tartıştığımız şekliyle çok alakasız gözükse de, özünde "dünyanın en büyük koalisyon dersi" olan Rolling Stones'a dönüp bir bakın isterim.
Geçen hafta Instagram hesabımda Rolling Stones'un gitaristi Keith Richards'la davulcusu Charlie Watts'ın bir fotoğrafını paylaştım.
Rolling Stones'un 15 farklı stadyumda sahneye çıkacağı yeni ABD turnesinde, Pittsburgh'da konser veriyorlardı.
Mick Jagger ve Keith Richards'ın 72, Charlie Watts'ın da 74 yaşında olduğu düşünülürse "en azından takdir etmek" gerekir.

*

Henüz 20'li yaşlarına bile gelmemişken bir tren istasyonunda karşılaşmaları ve Mick Jagger'ın elindeki plaklar (Chuck Berry ve Muddy Waters) üzerine laflamaya başlamalarıyla doğmuştur grup.
Aslında çocukluk yıllarından tanışıklıkları vardır fakat bu karşılaşma kimilerine göre "dünyanın en büyük rock'n roll grubunun" doğuşunun müjdecisidir.
Grupların izci gibi aynı takım elbiselerle arz-ı endam ettikleri müzik sahnesine "uzunumsu saçlı", "yaka bağır ayrı yerde" şekilde dalan ve "her ebeveynin kâbusu" sözler söyleyen bu genç adamlar önce Britanya'yı, sonra ABD'yi ve nihayetinde dünyayı sallar, yuvarlar.
Çok mu iyi anlaşmaktadırlar?
Elbette hayır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Menzil dışına çıkış 05 Aralık 2021 | 92 Okunma Einstein, Salâh Birsel, mutluluk filan 02 Aralık 2021 | 210 Okunma Aslan kükresin biz sevinelim 26 Kasım 2021 | 119 Okunma Adele’e tebrik ve sitem 23 Kasım 2021 | 98 Okunma Büyük kazanç / ağır hasar 22 Kasım 2021 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar