Diyanet haberlerine aman dikkat

DİYANET İşleri Başkanlığı "makam otomobili" üzerinden bir şekilde seçim gündemine girdi ve çıkmayı başaramadı. Mehmet Görmez'in "araçtan kurtulma hamlesi" konunun gündem dışında...

DİYANET İşleri Başkanlığı "makam otomobili" üzerinden bir şekilde seçim gündemine girdi ve çıkmayı başaramadı.

Mehmet Görmez'in "araçtan kurtulma hamlesi" konunun gündem dışında kalmasını sağlayabilirdi bir ihtimal ancak ona da Cumhurbaşkanı Erdoğan izin vermedi.
Kendisine sorulsaydı aracın iade edilmesine izin vermeyeceğini söyledi.
"Niye Diyanet'in aldığı lüks araç Cumhurbaşkanlığı makamına sorulacakmış ki?" diye mantıklı mantıklı konuşmayın rica ederim "o" bilmeyecek de kim bilecek neyin doğru neyin yanlış olduğunu!
Erdoğan kendi makamına tahsis edilen zırhlı bir lüks otomobili Görmez'e vereceğini söyledi ve il il düzenlediği mitinglerde konuşma malzemesi yaptı.
Burada da durmadı ve muhalefete yüklenmek için aracın 1 milyon TL değil, 330 bin TL olduğunu vurgulamayı tercih etti:
"Yahu bu arabanın bedeli 330 bin lira. Bunlara 5 koyun ver, kaybederler..."
Rica edeceğim bir de "beş koyun-bir Mercedes" karşılaştırmasının içinde kaybolmayalım; akıl fikir her alanda lazım oluyor.

*

Diyanet gibi tarafsız kalması, günlük tartışmaların tamamen dışında tutulması gereken (ve bu konuda uzun yıllar temiz bir sicile sahip olan) kurumun seçim sürecinde kafalarda soru işareti oluşturacak haberlere konu olması "sıkıntılı" bir manzara oluşturuyor.
"Haberler" demem boşa değil; makam aracından başka haberler de gördük.
Örneğin Hasan Tüfek'in durumu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Menzil dışına çıkış 05 Aralık 2021 | 92 Okunma Einstein, Salâh Birsel, mutluluk filan 02 Aralık 2021 | 210 Okunma Aslan kükresin biz sevinelim 26 Kasım 2021 | 119 Okunma Adele’e tebrik ve sitem 23 Kasım 2021 | 98 Okunma Büyük kazanç / ağır hasar 22 Kasım 2021 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar