Büyük ağabey niye konuşmuyor

BAŞBAKAN Davutoğlu, Cumhurbaşkanı'ndan fırsat bulup konuşabildiği bir sırada "Pensilvanya'ya gidenleri biliyorum" dedi. Cevap "Pensilvanya" adına Ekrem Dumanlı'dan geldi: "Sen gelmedin mi Pensilvanya'ya?.. Sen de gelmişsin, çay...

BAŞBAKAN Davutoğlu, Cumhurbaşkanı'ndan fırsat bulup konuşabildiği bir sırada "Pensilvanya'ya gidenleri biliyorum" dedi.

Cevap "Pensilvanya" adına Ekrem Dumanlı'dan geldi: "Sen gelmedin mi Pensilvanya'ya?.. Sen de gelmişsin, çay içmişsin, kahvaltı yapmışsın. Çoluk çocuğunla beraber, akrabanla beraber gelmişsin. Bizi niye bu kadar üzüyorsun kardeşim. Allah'tan biraz korkun ya..."
Eylül 2013'te o tarihte Dışişleri Bakanı olan Ahmet Davutoğlu gerçekten de Fethullah Gülen'i ziyaret etmişti ailesiyle birlikte.
Davutoğlu'na "Evet gittim ama bir sor niye gittim?" dedi, bu ziyareti onayladı.
Ancak tek başına çıkabileceği tartışmayı Erdoğan ve Gül'ü ziyaret ederek "Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ı bilgilendirerek gittim" dedi ve çarşıyı karıştırdı.
Gül önce "Benim bu ziyaretten sonradan haberim oldu" mesajıyla "Uzatma, beni de bu işin içine çekme" dedi.
Davutoğlu sonraki demecini stratejik derinliğini ölçtükten sonra mı vermiştir bilemem ama lafı "Cumhurbaşkanı yanlış hatırlıyor..."a getirerek "Benim zihnim berrak" açıklamasını yaptı.
Gül'ün sonraki demeci aynı zamanda yakın arkadaşı olan Fehmi Koru'nun köşesinden sert geldi: "Benim de zihnim berrak!" Gül, konu hakkında önceden haberdar edilmediği için rahatsızlık duyduğunu ve bu rahatsızlığı çevresiyle paylaştığını söyledi.
Sonra ayaküstü verdiği demeçte "Konu kapandı" dedi, dün de Bülent Arınç "İkisi de haklıdır" diyerek Nasreddin Hoca fıkrasına göz kırpan komik bir demeç verdi.
Son geldiğimiz noktayı özetleyeyim:
Davutoğlu konuştu.
Dumanlı bozdu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Menzil dışına çıkış 05 Aralık 2021 | 91 Okunma Einstein, Salâh Birsel, mutluluk filan 02 Aralık 2021 | 210 Okunma Aslan kükresin biz sevinelim 26 Kasım 2021 | 119 Okunma Adele’e tebrik ve sitem 23 Kasım 2021 | 98 Okunma Büyük kazanç / ağır hasar 22 Kasım 2021 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar