Demokrasi risk altında

Yangon, Myanmar Uluslararası Basın Enstitüsü’nün (IPI) bu yıl Myanmar’ın başkenti Yangon’da düzenlediği dünya kongresinde açıkladığı özel Türkiye raporu, “Demokrasi Risk...

Yangon, Myanmar

Uluslararası Basın Enstitüsü’nün (IPI) bu yıl Myanmar’ın başkenti Yangon’da düzenlediği dünya kongresinde açıkladığı özel Türkiye raporu, “Demokrasi Risk Altında” başlığını taşıyor.

Geçen cuma, kongrenin ilk gününde dünyayla paylaşılan 37 sayfalık IPI raporundaki “yönetici özeti”nin ilk paragrafı şöyle:

“Türkiye’de, ülkenin otoritaryenizme doğru sürüklenişinin bir sonucu olarak medya üzerinde geçen yıllardan bu yana artan bir baskı söz konusu. Bu durum, yaygınlaşan bir oto-sansür ikliminin ve Avrupa’daki en sıkıntılı basın özgürlüğü tablolarından birinin doğmasına yol açıyor.”

Medya kuruluşlarına ağır vergi cezalarından basına sansür ve yayın yasaklarına, eleştirel gazetecilerin iktidarın medya tetikçileri tarafından hedef alınmasından patronlar üzerinde baskı kurularak kovdurulmasına kadar, medya özgürlüğünü boğmakta kullanılan bir dizi yöntemin sıralandığı bu bölüm şu paragrafla sona eriyor:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İdlib’de yüzleşmek 07 Eylül 2018 | 8.758 Okunma Osman Kavala’nın sakin mağduriyeti 31 Ağustos 2018 | 234 Okunma Yapay zekâ ABD’yle krizi çözer mi? 28 Ağustos 2018 | 5.977 Okunma Türkiye’nin tam teşekküllü krizi 17 Ağustos 2018 | 400 Okunma 24 Haziran’daki ‘uçan mürekkepli mühür’ palavrasını en çok kim yaydı 03 Ağustos 2018 | 10.054 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar