Erdoğan nabız yokluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan birkaç gündür Rize ve Trabzon’da dolaşıyor. Sanki Cumhurbaşkanı şapkasını çıkarmış, AKP Genel Başkanı şapkasını giymişti. AKP örgütlerine...

Cumhurbaşkanı Erdoğan birkaç gündür Rize ve Trabzon’da dolaşıyor. Sanki Cumhurbaşkanı şapkasını çıkarmış, AKP Genel Başkanı şapkasını giymişti.

AKP örgütlerine ayar verdi. Rize’den aldığı oyları yeterli bulmadı, daha fazlasını istedi. Trabzon’da da benzer açıklamalar yaptı.

Ülkenin onca sorunu var. Terörle mücadele, Suriye’deki gelişmeler, Barzani’nin bağımsızlık referandumu, ekonomik kriz, … Cumhurbaşkanından daha farklı bir tavır beklenirdi. Ama o bu ziyaretlerinde muhalefetle polemiği seçti.

ERKEN SEÇİM TESTİ

AKP kurmaylarına Erdoğan’ın Rize, Trabzon ziyaretlerini sordum. Önce, “Baba ocağına gitti” diye geçiştirdiler. Biraz zorlayınca Erdoğan açısından Trabzon ve Rize’nin önemine dikkat çektiler. Seçim kampanyalarına genellikle Doğu Karadeniz’den başladığını vurguladılar.

“Peki, Erdoğan seçim kampanyasını başlattı diyebilir miyiz?” sorusunu yönelttim. “Henüz değil. Daha çok bir nabız yoklama. Cumhurbaşkanımız havayı kokluyor. Artık yüzde 49,5 değil, yüzde 50+1 geçerli. Yüzde 50+1’in kokusunu alırsa düğmeye basar” yorumunu yaptılar.

HAVA NASIL!

AKP kurmaylarından bu yanıtları alınca Trabzon ve Rize’deki tanıdıklarımı aradım. Erdoğan’ın ziyaretlerini, halkın ilgisini sordum. Rize’de eskisinden farklı bir durum olmadığını söylediler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin ikiyüzlülüğü 26 Nisan 2024 | 145 Okunma ABD tehlikeli bir kumar oynuyor… 25 Nisan 2024 | 1.139 Okunma ABD: Asker yerine kurşun gönderiyoruz 24 Nisan 2024 | 346 Okunma Amerikancıların heyecanlanması iktidarı uyarmalı 22 Nisan 2024 | 533 Okunma AK Parti’de pusuda bekleyenler… 21 Nisan 2024 | 2.383 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar