AKP’nin planı tutar mı?

Saray’da ve AKP’de yoğun bir mesai var. Erdoğan 6 aylık programdan söz etmişti. Bakanlıklarda bu konuda çalışmalar yapılıyordu. Ama bürokrasi kadroları çok zayıf olduğu için iş şansa...

Saray’da ve AKP’de yoğun bir mesai var. Erdoğan 6 aylık programdan söz etmişti. Bakanlıklarda bu konuda çalışmalar yapılıyordu. Ama bürokrasi kadroları çok zayıf olduğu için iş şansa bırakılmıyor.

Profesyonel bir ekip hazırlık içinde.

YÜZDE 6-7’LİK BÜYÜME İLE SEÇİM

Son günlerde malum anket şirketleri devreye sokuldu. AKP oyları yüzde 55’e kadar yükseltildi. “Metal yorgunluğu, moral bozukluğu” giderilmeye gayret ediliyor. Psikolojik üstünlük sağlanmaya çalışılıyor.

Ancak gerçek şu: Yaptırılan anket sonuçları iyi değil.

Bu durumu değiştirmek için düğmeye basılmış durumda. Önce ekonomide iyileşme planlanıyor. İlk çeyrek büyüme rakamı yüzde 5 olarak açıklandı. Ekonomistler büyüme rakamı için “kaliteli değil” dese de ikinci çeyrekte de buna yakın bir beklenti var.

Ocak-Haziran dönemi bütçe açığı 25 milyar TL. Açığın GSMH’ya oranı yüzde 2.

Büyüme rakamının yüksek çıkmasında bütçe açığı etkili oldu. Şimdi bütçe açığını daha da arttırarak, büyümenin yüzde 6-7’lere yükseltilmesi amaçlanıyor.

MAASTRİCHT KRİTERLERİNE UYGUN

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bölgemizde dengeler hızla değişiyor 19 Nisan 2024 | 411 Okunma Düğmeye kim bastı? 18 Nisan 2024 | 2.623 Okunma Savaş yayılır mı? 17 Nisan 2024 | 563 Okunma İran’ın başarısı Türkiye’yi rahatlatır 15 Nisan 2024 | 1.163 Okunma Milyarlarca dolarlık tarikatlar! 14 Nisan 2024 | 2.556 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar