Destek düşüyor AKP 41’lerde...

15 Temmuz ABD/FETÖ darbe girişimini bastırma” kutlamalarındaki izlenimlerimi aktarmıştım. AKP’ye destek veren kesimlerin heyecanını kaybettiğini, Erdoğan’la ilgili sloganlara katılımın çok...

15 Temmuz ABD/FETÖ darbe girişimini bastırma” kutlamalarındaki izlenimlerimi aktarmıştım. AKP’ye destek veren kesimlerin heyecanını kaybettiğini, Erdoğan’la ilgili sloganlara katılımın çok cılız olduğunu belirtmiştim. Gelişmenin AKP açısından seçimler için umut verici olmadığını vurgulamıştım.

Yapılan son anketler de gözlemlerimi doğruluyor. AKP’ye destek düşüyor.

AKP’Yİ TERK EDENLER

AKP sürekli anket yaptırıyor. Sonuçlar uzmanlarca değerlendiriliyor. Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da sonuçları bizzat incelediği, zaman zaman yapılan anketlerin detaylarını istediği konuşuluyor.

Piyasaya AKP’yi yüzde 50’lerde gösteren anketler sürülse de gerçek çok farklı. 16 Nisan halkoylamasında gerçeğe çok yakın tespitler yapan kuruluşların verileri şöyle:

- AKP’nin yüzde 15’lik bir çekirdek oyu var. İslami gelenekten geliyor. Bu oylarda bir kırılma yok.

- Ama AKP’nin ana gövdesini oluşturan orta sınıfta (küçük ve orta boy sanayici, esnaf, köylü, memur, ...) çözülme başlamış durumda.

- Asıl kopma AKP’nin en dış halkasında. Şehirli kesim ve merkez sağ seçmen AKP’den uzaklaşıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD tehlikeli bir kumar oynuyor… 25 Nisan 2024 | 924 Okunma ABD: Asker yerine kurşun gönderiyoruz 24 Nisan 2024 | 340 Okunma Amerikancıların heyecanlanması iktidarı uyarmalı 22 Nisan 2024 | 531 Okunma AK Parti’de pusuda bekleyenler… 21 Nisan 2024 | 2.381 Okunma Bölgemizde dengeler hızla değişiyor 19 Nisan 2024 | 423 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar