Anaokuluna kadar inen şeriat

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, geçen ay sonunda yayımladığı bir yönetmelik ile her derecedeki okullarda “kadınlar ve erkekler için” ayrı ayrı mescit ve apteshane oluşturulması...

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, geçen ay sonunda yayımladığı bir yönetmelik ile her derecedeki okullarda “kadınlar ve erkekler için” ayrı ayrı mescit ve apteshane oluşturulması zorunluluğu getirildi. 
Yönetmelik, anaokullarını da kapsadığından, AKP’nin bu hizmetinden anaokullarındaki kadın ve erkekler de yararlanacaklar! 
Okullarda mescit zorunluluğu, Suudi Arabistan (kralı öldüğünde AKP’nin yas ilan ettiği ülke) kökenli şeriatçı örgüt Rabıta tarafından 1976 yılında Pakistan’da yapılan “Uluslararası Seraat Kongresi”nde karara bağlanmıştı. 
Kongreye katılan taraflarca, İslami öğretinin ilkokuldan üniversite düzeyine değin ders olarak okutulmasını da içeren bir dizi şeriatçı ilkenin belirlendiği bu toplantıya, AKP’yi kuran kadroların ağa babası sayılan Milli Selamet Partisi’nden Devlet Bakanı Hasan Aksay da katılmış ve alınan kararlara Türkiye adına imza atmıştı. 
AKP, işte bugün bu kararı anaokullarındaki “kadın ve erkeklere” (!) kadar indirmektedir.
Olayın en hüzün verici yönü, o yönetmeliğe karşı siyaseten karşı çıkanın bulunmayışı! 
Bu kökü dışarıda şeriatçı kararın yerine getirilmesine, Türkiye’de yalnızca iki öğretmen örgütü direnç gösteriyor: 
Ortadaki anayasal suçu, Ulusal Eğitim Derneği özellikle vurguluyor: 
Böyle bir uygulama, anayasadaki cumhuriyetin niteliklerine, devletin laik ve sosyal hukuk devleti kimliğine, yasalar önünde eşitlik ilkesine ve Milli EğitimTemel Kanunu’ndaki eğitimin laik kimliğiyle ilgili hükmüne aykırıdır. 
Eğitim-İş ise ayrı bir yönü daha öne çıkarıyor: 
Yönetmelik, asıl olarak iktidarın tüm okulları imam hatip liselerine dönüştürme politikasını gerçekleştirme isteğini yerine getirmeyi amaçlamaktadır. Özelliklenüfusun az olduğu şehirlerde okulların neredeyse tümüyle imam hatip liselerine dönüştürülmesi gayreti açıkça görülmektedir. 
Çocuklarımız, dolayısıyla geleceğimiz koyu bir karanlığa itilirken sessiz kalanlar, yakın gelecekte uygarlık güncesinin utanç sayfalarına geçmiş olacaklar. Kaçışları yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aman, Beni Bırakma... 23 Mart 2024 | 70 Okunma Özgür Özel’in Dikkatine! 16 Mart 2024 | 281 Okunma Yerel Seçimlere Doğru Anadolu 09 Mart 2024 | 169 Okunma Yaşama Sevincimizi Yok Edemezler 02 Mart 2024 | 48 Okunma Kötülüğün Sorumluları 24 Şubat 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar