Sandıktan Çıkacak Olan Vezir

Küreselleşme çağında demokrasi diyerek kutsanan şeyin ne olduğunu biliyoruz. Irak’ta gördük, bu çağda demokrasinin ne anlama geldiğini. Topla, tüfekle bütüncül, laik bir devlet şu anda paramparça...

Küreselleşme çağında demokrasi diyerek kutsanan şeyin ne olduğunu biliyoruz.
Irak’ta gördük, bu çağda demokrasinin ne anlama geldiğini. Topla, tüfekle bütüncül, laik bir devlet şu anda paramparça, mezhep, cemaat, soy sop kavgaları içinde çırpınıyor.
Demokrasi, Türkiye’de de epeydir oyun içinde oyunlara araç edildi. Büyük sistem, yeni dünya düzeninin oyun masasında, piyonlarını, atlarını, kalelerini, fillerini öne sürmekte çok yetenekli.
AKP’nin iktidara nasıl taşındığını hepimiz çok iyi yaşadık. Kemal Derviş’in önderliğinde yürütülen operasyon ile DSP’nin parçalanması sonucunda Türkiye seçime sürüklendi ve büyük sistemin istemine uygun bir hamle ile Recep Tayyip Erdoğan “şah” yapıldı.
Öyle anlaşılıyor ki, büyük sistem, artık kontrol edilemediğine inandığı Recep Tayyip Erdoğan’ı bu kez veziri ile sıkıştıracak.
AKP’den henüz tam anlamıyla vazgeçilmedi. Bu nedenle birinci parti olmaya devam edecek. Bir koşulla: Erdoğan’a “tam yetkili Şahlar Şahı” olma olanağı tanınmayacak.
Büyük sistem, bölgede epeydir kullandığı Kürt hareketini sağa sola, geriye arkaya, her tarafa yönlendirilebilen bir kilit taşı olarak ileri sürüyor bu kez. HDP’ye vezir görevi verildi yani.
Güçsüzleştirilmiş AKP’nin yanına 1923 devrimi ile kurulan Cumhuriyet’i “yeniden” diyerek büyük sisteme uyarlayacak (laik, ulus devlet işine gelmiyor çünkü) HDP konacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bölgedeki şiddet sarmalı 13 Nisan 2024 | 57 Okunma Şamar örnekleri 06 Nisan 2024 | 97 Okunma CHP ulusal birliği sağladı, saray çöktü 01 Nisan 2024 | 427 Okunma Ense Tıraşını Göreceğiz 30 Mart 2024 | 179 Okunma Aman, Beni Bırakma... 23 Mart 2024 | 74 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar