16 Nisan’da hesapları bozulacak: Zafer içeride, hezimet dışarıda hissedilecek

rkiye, 17 Nisan sabahına bambaşka bir ülke olarak uyanacak. 16 Nisan siyasi tarihimizin dönüm noktalarından biri olacak.Nasıl 15 Temmuz, Birinci Dünya Savaşı'ndan sonraki en büyük saldırının geri...

rkiye, 17 Nisan sabahına bambaşka bir ülke olarak uyanacak. 16 Nisan siyasi tarihimizin dönüm noktalarından biri olacak.
Nasıl 15 Temmuz, Birinci Dünya Savaşı'ndan sonraki en büyük saldırının geri püskürtülmesi ise, ülkemizi iç savaşlara sürükleyip Suriyeleştirme projesine karşı yerli bir direniş ise, Güneydoğu ve İstanbul'u Anadolu'dan ayırıp Türkiye'yi imha etmeye dönük çokuluslu müdahaleye karşı bir kurtuluş mücadelesi ise, 16 Nisan da bütün bu müdahaleler tarihinin defterinin dürüldüğü gün olacaktır.
16 Nisan; 20. Yüzyıl'ın dondurulmuş, içe kapanmacı döneminin sona ermesi, yeni yükseliş döneminin başlangıcı olacaktır. Türkiye'nin, orta ölçekli devlet kategorisinden çıkıp, merkez ülkeler kategorisine sıçraması olacaktır. Bütün dünyayı etkisi altına almak üzere olan küresel fırtınadan sağ salim çıkmak hatta çok daha ileri adımlar atmak için, kendi iç yapılanmasını sorun olmaktan çıkaran bir Türkiye'nin yıldızlaşmasının başlangıcı olacaktır.
16 Nisan: Tarih yapıcı milletler durdurulamaz
16 Nisan; darbelerin, ekonomik müdahalelerin, bir tür Baasçı karaktere sahip çevrelerin iktidar ömürlerini tükenmesi, sistemik dönüşümün tamamlanması, Türkiye'nin yeni kuruluşunun ilan edilmesi anlamına gelecek. Tarih yapıcı milletlerin tarih seyri dar zamanlara sıkıştırılamaz. Bu yürüyüşler, yüz yılları içine alan çok uzun yürüyüşlerdir. Böyle milletlerin belli kalıplara, dar tarih aralıklarına, iktidar hesaplarına hapsedilmesi mümkün değildir.
Değişe değişe, dönüşe dönüşe, dünyanın içinde bulunduğu dönemlere göre kendini yeniden formatlayarak yürür onlar. Bu uzun seyahatte, yolda kalanlar olur, belli dönemlere saplanıp kalanlar olur, büyük yürüyüşü ve değişimi algılayamayanlar ya da sindiremeyenler olur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- İnsanlık Batı’yı durdurmalı. “Toplu yokoluş” yaşanabilir. - ‘Kurucu milletler” dönmeli. Köleler ordusu dağıtılmalı. 08 Nisan 2022 | 1.126 Okunma - Türkiye dünyanın eksenini değiştirdi. - Batılı düzenin sonu: Trilyon dolarlar, yeni adres arıyor - “Yıldız Ülke”den yeni sürprizler bekleyin! 01 Nisan 2022 | 2.298 Okunma - İmparatorluk döndü! Yeni “süper güç” ve son meydan savaşı - Erdoğan’a Abdülhamit kaderi yazanlar büyük hesap hatasına düştü. 29 Mart 2022 | 3.792 Okunma - Dün: Müslüman soykırımı yapalım. / Bugün: Müslümanlar bizi savunsun. - Dün: Erdoğan Batı düşmanı. Bugün: Kurtar bizi Erdoğan. 22 Mart 2022 | 1.676 Okunma “Erdoğan’ı devir, Türkiye’yi durdur” diyenlere ne oldu? - Hepsi niye Türkiye’ye koştu? 18 Mart 2022 | 2.342 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar