‘Evet’i garanti eden dört şey

1. CHP’nin gafları, potları, saldırganlıkları: Referanduma 5 gün kala ‘Hayır’ cephesi panikledi. CHP milletvekilleri zıvanadan çıkmış durumda. Saldırgan bir ruh hali içindeler. CHP Konya Milletvekili...

1. CHP’nin gafları, potları, saldırganlıkları: Referanduma 5 gün kala ‘Hayır’ cephesi panikledi. CHP milletvekilleri zıvanadan çıkmış durumda. Saldırgan bir ruh hali içindeler.

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt; “Diyelim ki Evet çıktı. Ulan sizi İzmir’e kadar kovalar, denize dökeriz” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Trabzon Maçka’da vatandaşa “terbiyesiz, edepsiz, defol oradan sarı it” diye bağırdı.

İki milletvekili de kamuoyunda infial meydana gelince inkâr yoluna saptılar. Biri, sözüne “diyelim ‘Evet’ çıktı” diye başladığı halde, “Evet diyenleri kast etmedim” dedi. Diğeri de “it demedim, git dedim” diye kafa buldu.

Muharrem İnce, Yalova’da güya espri yaptı; “Hayır pankartlarını kesenlerin canını yakmayın, afiş yerine, keseni oraya asın” dedi.

‘Evet’ oranını asıl yükselten ise CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu oldu. 15 Temmuz darbe girişimi için “kontrollü darbe” demeye ısrarla devam ettiği için Cumhurbaşkanı da eleştirinin dozunu artırdı: “Kontrollü koltukta oturan, her işin o şekilde yürüdüğünü sanır. Kasetle geldi ya kontrollü koltuk…”

Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz gecesi havaalanından sıvıştığı, Bakırköy’e bir eve gittiği de çıktı ortaya. Bir de demez mi; “Cumhurbaşkanı arasaydı ben de orada olurdum...” diye. Meğer darbeye karşı çıkmak için davetiye beklemiş.

2. Avrupa’dan yükselen Erdoğan düşmanlığı:Kararsızları, ‘Evet’ lehine etkileyen faktörlerden biri de Almanya, Hollanda, İsviçre, Avusturya, Bulgaristan’dan peş peşe gelen Erdoğan aleyhtarlığı, Türkiye düşmanlığı saldırıları oldu. Erdoğan’a, başbakana, bakanlara konuşma yasağı getirilirken ‘Hayır’cıları davet etmeler, Bayan Bakanı arabasında hapsetmeler, hele hele vatandaşlarımız üzerine atlarını, itlerini sürmeler… Cumhurbaşkanımızın şakağına tabanca dayalı kocaman afişe izin vermeler… FETÖ’cülere hemen sığınma hakkı tanımalar… FETÖ organizesi ile Almanya’da gazetelerin Türkçe ‘Hayır’ manşetleri atmaları... Cumhurbaşkanımız, “Nazileri, Hitleri” hatırlatınca kin ve öfke kusmaları...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan güven, Kılıçdaroğlu endişe kaynağı... 27 Mayıs 2023 | 576 Okunma Özdağ-Kılıçdaroğlu-HDP: Toplu intihar… 25 Mayıs 2023 | 1.518 Okunma CHP-FETÖ irtibatlarını unutmayalım 20 Mayıs 2023 | 369 Okunma Sinan Oğan, küresel baskıya dayanabilir mi? 18 Mayıs 2023 | 3.610 Okunma Erdoğan ile 14 Mayıs destanı yazılırken… 13 Mayıs 2023 | 1.148 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar