‘Evet’ rüzgârı, algı anketlerini dinlemiyor

Referanduma 6 gün kala ‘Evet’ bloğunda belirgin bir “16 Nisan’da kazanacağız” havası var. Bu hava meydanlara umut, coşku ve heyecan olarak yansıyor. Moraller yerinde, yüzler gülüyor, bir bayram...

Referanduma 6 gün kala ‘Evet’ bloğunda belirgin bir “16 Nisan’da kazanacağız” havası var. Bu hava meydanlara umut, coşku ve heyecan olarak yansıyor. Moraller yerinde, yüzler gülüyor, bir bayram hazırlığı, bir şölen atmosferi var.

‘Hayır’ bloğunda ise bedbinlik, çaresizlik, yüzlerde bir moral çöküntüsü var. Olmayacak duaya âmin demek zorunda bırakılmış çaresizlik hali, kimilerini agresifliğe itekliyor. Bir Konya CHP milletvekili tam da bu ruh halini sergiledi. Hiddet, kin ve öfke ile şirretlik yapıp ‘Evet’ diyenleri İzmir’de denizde dökmekten söz etti. Bu milletin evlatlarını, vatanımızı işgale kalkan Yunan’a benzetti.  Kılıçdaroğlu da ona sadece “sus” dedi…

‘Hayır’ bloğu neden böyle perişan vaziyette? Neden bozulan moralleri düzeltmek için algı operasyonuna malzeme yapılan şişirme anketlere dört elle sarılıyorlar?  Yarım ağızla “şu anda başa baş bir durum var. Hayır-Evet birbirine çok yakın. İkisi de kazanabilir.” tesellisine sığınıyorlar?

Çünkü hem kendileri büyük hatalar yaptılar, hem de Avrupa’da Türk vatandaşlarının üzerine atlarla, itlerle saldırılması ‘Evet’ rüzgârını kuvvetlendirdi.

‘Hayır’ bloğunda CHP, çam üstüne çam devirdi. Önce Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliğinin özü olan “Yürütme, iki başlılıktan kurtuluyor. Artık yürütmenin başı cumhurbaşkanıdır, yeni sistemde başbakan yok” temel değişikliğini yok sayarak, “ya Başbakan başka, Cumhurbaşkanı başka partiden olursa” lafını etti. Ardından Yalova milletvekili Muharrem İnce, katıldığı bir TV programında;“Niye lokanta kapatılsın, niye muhtar kapatılsın? Nereye dayandırıyorsunuz? Gösterin bana..." şeklindeki soruya, duraksayıp, şaşkınlık içinde sağına soluna baktıktan sonra, “metni yanımda getirmedim. Okusak bile çok uzun sürer kimse anlamaz” cevabını verdi.

Kılıçdaroğlu ‘Evet’ değirmenine su taşımaya devam etti. Herkesin içinde kendilerine şarkı vermeyen besteciye “korkak” diye başlayan hakaretler yağdırdı. “Sanatçı dostu CHP” maskesini indiriverdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan güven, Kılıçdaroğlu endişe kaynağı... 27 Mayıs 2023 | 578 Okunma Özdağ-Kılıçdaroğlu-HDP: Toplu intihar… 25 Mayıs 2023 | 1.525 Okunma CHP-FETÖ irtibatlarını unutmayalım 20 Mayıs 2023 | 379 Okunma Sinan Oğan, küresel baskıya dayanabilir mi? 18 Mayıs 2023 | 3.616 Okunma Erdoğan ile 14 Mayıs destanı yazılırken… 13 Mayıs 2023 | 1.150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar