Kılıçdaroğlu kontrolü ne zaman neden kaybetti?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 15 Temmuz için “kontrollü darbe girişimi” iddiasını referandum sürecinde de tekrarlaması infiale sebep oldu. Belli ki, CHP Genel Başkanı abuk sabuk...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 15 Temmuz için “kontrollü darbe girişimi” iddiasını referandum sürecinde de tekrarlaması infiale sebep oldu.

Belli ki, CHP Genel Başkanı abuk sabuk iddiasının kafa karıştıracağına ve ‘Hayır’ oylarının artacağına inanıyor.

Kılıçdaroğlu, ilk defa 8 Ocak 2017’de Parti Meclisi Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “15 Temmuz kontrollü darbe girişimi” ifadesini kullandı.

Ben bunun üzerine 31 Ocak 2017’de, yani bundan iki ay önce “Kozanlı Ömer, Kılıçdaroğlu’nu yalanlıyor” başlığı ile bu saçmalığa dikkat çekmiştim.

Kılıçdaroğlu’nun iddiasını 17 Temmuz’da Pensilvanya’daki Batılı gazetecilere verdiği beyanatta F. Gülen kullanmış ve 15 Temmuz için “senaryo” demişti.

İki ay önceki yazımda, Kılıçdaroğlu’nun, darbe giriminden üç hafta sonra 7 Ağustos’ta Yenikapı’daki mitinge katıldığını hatırlatarak, “Kontrollü ise Yenikapı’ya neden geldi?” diye sormuştum.

Kılıçdaroğlu’nun Yenikapı’da söylediklerini hatırlayarak nereden nereye savrulduğunu görelim:

“Bugün bizim demokrasi tarihimizin önemli bir günüdür. 15 Temmuz akşamı TSK içinde yuvalanan bir çete grubu Türk demokrasisine darbe yapmak istedi. Bizim cumhuriyet tarihimizin en kanlı darbe girişimidir bu. 240 şehidimiz var. Onları unutmayacağız ve unutturmayacağız. Ben dâhil bütün siyasilerin bu musibetten ders çıkarması lazım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan güven, Kılıçdaroğlu endişe kaynağı... 27 Mayıs 2023 | 578 Okunma Özdağ-Kılıçdaroğlu-HDP: Toplu intihar… 25 Mayıs 2023 | 1.524 Okunma CHP-FETÖ irtibatlarını unutmayalım 20 Mayıs 2023 | 377 Okunma Sinan Oğan, küresel baskıya dayanabilir mi? 18 Mayıs 2023 | 3.613 Okunma Erdoğan ile 14 Mayıs destanı yazılırken… 13 Mayıs 2023 | 1.150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar