‘Hayır’ diyenlerin ortak özelliği

Partilerine, fikir ve ideolojilerine bakmaksızın ‘Hayır’ için yanıp tutuşanların ortak özelliği iflah olmaz Erdoğan düşmanlığıdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı; normalde...

Partilerine, fikir ve ideolojilerine bakmaksızın ‘Hayır’ için yanıp tutuşanların ortak özelliği iflah olmaz Erdoğan düşmanlığıdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı; normalde bir insan evladında, hele bir Müslüman’da asla olmaması gereken kin ve nefretle dolu bir ‘Hayır’ cephesi var.

Anayasa değişikliğinin 18 maddesinde ne yazdığı hiç umurlarında değil. “Erdoğan diktatör olacak, tek adam rejimi geliyor, Atatürk’te olmayan yetkiler veriliyor” diye bir terane tutturmuşlar, ne deseniz dinlemiyorlar, dinlemek istemiyorlar.

Erdoğan düşmanlığı bu cephede ilacı olmayan bir hastalık gibi…

CHP ve HDP’den tutun MHP’nin küskünlerine kadar  ‘Hayır’da birleşmenin, Erdoğan kin ve nefreti dışında başka bir izahı yok.

Mesela CHP’de Erdoğan düşmanlığında akıl almaz bir yarış var. 16 Nisan’dan sonra genel başkanlık için şimdiden kolları sıvayan bir milletvekili, kin ve nefretinin o kadar esiri ki, Eskişehir’de şöyle konuşuyor: “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gazilik unvanı verileceği yolunda duyum aldım. İlla gazilik unvanı vereceklerse, beygirden düştüğü için versinler…” 

Bu hakaret dolu ve gazilik payesini alaya alan çirkin ifadenin, ‘Evet’ ya da ‘Hayır’la bir ilgisi var mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan güven, Kılıçdaroğlu endişe kaynağı... 27 Mayıs 2023 | 578 Okunma Özdağ-Kılıçdaroğlu-HDP: Toplu intihar… 25 Mayıs 2023 | 1.524 Okunma CHP-FETÖ irtibatlarını unutmayalım 20 Mayıs 2023 | 377 Okunma Sinan Oğan, küresel baskıya dayanabilir mi? 18 Mayıs 2023 | 3.613 Okunma Erdoğan ile 14 Mayıs destanı yazılırken… 13 Mayıs 2023 | 1.150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar