Madem millet divanı var, neden ısırdınız?

16 Nisan’daki referanduma doğru ‘hayır’ cephesinde dikkat çekici algı operasyonları var. 1. CHP, Anayasa Mahkemesi’ne gitmekten vazgeçti. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, geçen hafta partisinin Grup...

16 Nisan’daki referanduma doğru ‘hayır’ cephesinde dikkat çekici algı operasyonları var.

1. CHP, Anayasa Mahkemesi’ne gitmekten vazgeçti. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, geçen hafta partisinin Grup Toplantısında şu çıkışı yaptı:

“Söz konusu olan milletin egemenliğiyse bu konuda asıl yüce divan, halkın ve milletin divanıdır. İşte bunun için Anayasa Mahkemesi'ne gitmeyeceğiz, başvurmayacağız. Son söz, milletin divanıdır.”

“Evet” diyenlerin de baştan beri söylediği bu. Sayın Bahçeli de bunu demedi mi? “En temel, en hayati bir konuyu millete sormanın nesi yanlış?” diye CHP’ye çıkışmadı mı?

Millete gitmek en doğrusu da CHP, neden Anayasa değişikliği Meclis’te görüşülürken, millet divanını hatırlamadı? Neden TBMM’ni oyaladı, gerilim ve çatışma peşinde koştu?

Son sözü millet söyleyecekse, millete gitmenin yolunu tıkamak için CHP neden Meclis’te kavga çıkardı, ayak ısırdı, yalanlara başvurdu? Ülkedeki tansiyonu ve kutuplaşmayı artıran bir tutum sergiledi? Hatta şöyle söyleyeyim; eğer “milletin divanı asıl divandır” gerçeğini, CHP dün Meclis’te söyleseydi, bugün  ‘hayır’ için en kuvvetli argümanı elde ederdi?

CHP’nin, dün Meclis’te akıl edemediğine bugün can simidi gibi sarılması, samimi olabilir mi? CHP, “içinde halk olan parti halktan korkuyor” eleştirisini daha fazla taşıyamayacağını gördü. Dara düştü, sıkıntıya girdi ve çark etti…

Yine de iyi oldu. 16 Nisan’dan sonra bizim CHP’ye ve ‘hayır’ cephesine söyleyeceğimiz çok esaslı bir lafımız olacak: “Kararı millet versin demiştiniz, milletin kararı ’evet’ oldu. Lütfen bu karara saygılı olun…”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan güven, Kılıçdaroğlu endişe kaynağı... 27 Mayıs 2023 | 577 Okunma Özdağ-Kılıçdaroğlu-HDP: Toplu intihar… 25 Mayıs 2023 | 1.518 Okunma CHP-FETÖ irtibatlarını unutmayalım 20 Mayıs 2023 | 369 Okunma Sinan Oğan, küresel baskıya dayanabilir mi? 18 Mayıs 2023 | 3.610 Okunma Erdoğan ile 14 Mayıs destanı yazılırken… 13 Mayıs 2023 | 1.148 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar