Cumhurbaşkanımız öyle bir kapı araladı ki...

Sayın Cumhurbaşkanı, yeni anayasada laiklikle ilgili tartışmaları noktalayan ifadesinde şunları söyledi: “Anayasa’da bu ülkedeki tüm dini grupların inançları güvence altına alınıyorsa, devletin...

Sayın Cumhurbaşkanı, yeni anayasada laiklikle ilgili tartışmaları noktalayan ifadesinde şunları söyledi:

“Anayasa’da bu ülkedeki tüm dini grupların inançları güvence altına alınıyorsa, devletin tüm inanç gruplarına eşit mesafede olması esas alınıyorsa, özellikle İslam’a vurgu yapmaya ne diye ihtiyaç olsun? Ben bir Müslüman olarak inancımı istediğim gibi yaşayabiliyorsam mesele bitmiştir.”

Evvela bu toplumsal tansiyonu düşürücü, “İslam’a vurgu yapmaya lüzum yok” cesur çıkışından dolayı Sayın Erdoğan’ı gönülden kutlamak isterim. Bu yaklaşımın, laik yaşam tarzını benimseyen kesimleri ne kadar rahatlattığını tahmin edebiliyorum.

Kestirmeden söyleyeyim; Sayın Erdoğan (cumhurbaşkanlığı seçiminde) ve AK Parti (genel seçimlerde) yüzde 50 civarında seçmen desteği ile Türkiye’nin yarısının hem oyunu hem de gönlünü alıyor. Batı demokrasilerinde bile az görülen bir halk desteği bu.

Ancak diğer yüzde 50’nin, ne oyu alınabiliyor, ne de gönlüne girilebiliyor. Bunu Sayın Erdoğan’ın ve AK Parti’nin yöneticilerinin şahsı ile ilgili bir tezat olarak görüyorum. Şunu demek istiyorum, ülkemiz böylesine kutuplaşmasaydı, çatışma ortamına mahkûm olmasaydık, bu yüzde 50’lik kesim Sayın Cumhurbaşkanını, Sayın Davutoğlu’nu bir yumuşak iklimde tanısaydı, bugünkü menfi tavırları söz konusu olmazdı.

Sayın Erdoğan ve Sayın Davutoğlu, siz bu büyük kesimin gönlünü alabilirsiniz. Oylarını alamasanız bile, hatta oylarına talip olmadan sadece gönüllerini kazanma adına bir hamle yapsanız, size kapalı gibi duran sinelerin açılacağına inanıyorum. Çok katı, müfrit, dinlemeye bile kapalı olan azınlık hariç, bu kesimin gönül dünyasına girebilirsiniz...

Evet, bu gönülleri kazanmalı, en azından onların husumet okları kırılmalıdır. Geleceğimizin teminatı adına, insanımızın kardeşliği adına, düşmanın her türlü oyununu bozma adına bugün AK Parti’den, Sayın Cumhurbaşkanından beklenen bir gönül seferberliğidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan güven, Kılıçdaroğlu endişe kaynağı... 27 Mayıs 2023 | 578 Okunma Özdağ-Kılıçdaroğlu-HDP: Toplu intihar… 25 Mayıs 2023 | 1.525 Okunma CHP-FETÖ irtibatlarını unutmayalım 20 Mayıs 2023 | 379 Okunma Sinan Oğan, küresel baskıya dayanabilir mi? 18 Mayıs 2023 | 3.616 Okunma Erdoğan ile 14 Mayıs destanı yazılırken… 13 Mayıs 2023 | 1.150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar