Mesele Erdoğan değil, Türkiye meselesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik, AK Parti kurucularından ve eski bakanlardan gelen eleştiriler devam ediyor. Sayın Bülent Arınç’ın CNN Türk’te yaptığı açıklamalardan sonra, Sayın...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik, AK Parti kurucularından ve eski bakanlardan gelen eleştiriler devam ediyor. Sayın Bülent Arınç’ın CNN Türk’te yaptığı açıklamalardan sonra, Sayın Hüseyin Çelik de Hürriyet’ten Ahmet Hakan’a konuştu.

Sayın Arınç ve Sayın Çelik’in, önce haklı oldukları konunun altını çizeyim. Yaptıkları eleştirilerden dolayı, kendilerini Erdoğan’a yakın gösteren bazı yazarlar tarafından hakarete uğruyorlar. Bu, kabul edilemez.

Aynı şekilde Sayın Arınç’ın da Sayın Cumhurbaşkanından “birisi” diye bahsetmesi, onu sevmediğini söylemesi de kabul edilemez.

Sayın Arınç ve Sayın Çelik’in duruşlarını tasvip etmiyorum.

Birincisi, her ikisi de, “biz, zor zamanlarda hep kenetlendik, dolayısı ile geçmişte eleştirilerimizi açıktan yapmanın hükümetimize ve partimize zarar vereceğini düşündük” diyorlar. Bugün, Türkiye ve iktidar, geçmişin zor zamanlarından daha ağır şartlar içerisinde değil mi? Ateş çemberinin içinden geçerken, Rusya ile kriz, ABD ile PKK ve terör konusundaki karşı karşıya geliş, terörle mücadelede her gün verilen şehitler, etrafı yangın yeri bir Türkiye... Asıl şimdi kenetlenmemiz gerekmiyor mu?

İkincisi, her iki isim de, 12 yıllık AK Parti iktidarında en sorumlu konumlardaydı. Sayın Erdoğan ve AK Parti iktidarı, son birkaç ayda değişti, yanlışa düştü ise eleştirilerinde haklılar. Değilse, kamuoyu bu eleştirileri, kendilerinin yönetici koltuklarından uzaklaştırılmasına bağlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan güven, Kılıçdaroğlu endişe kaynağı... 27 Mayıs 2023 | 576 Okunma Özdağ-Kılıçdaroğlu-HDP: Toplu intihar… 25 Mayıs 2023 | 1.518 Okunma CHP-FETÖ irtibatlarını unutmayalım 20 Mayıs 2023 | 369 Okunma Sinan Oğan, küresel baskıya dayanabilir mi? 18 Mayıs 2023 | 3.610 Okunma Erdoğan ile 14 Mayıs destanı yazılırken… 13 Mayıs 2023 | 1.148 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar