AK Parti’de tasfiye beklentisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan artık aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı. Önceki gün yapılan olağanüstü kongrede 1414 delegenin oyu ile seçilen Erdoğan, şüphesiz parti yönetiminde ve hükümette...

Cumhurbaşkanı Erdoğan artık aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı. Önceki gün yapılan olağanüstü kongrede 1414 delegenin oyu ile seçilen Erdoğan, şüphesiz parti yönetiminde ve hükümette değişiklikler yapacak. Nitekim yeni MKYK’da 31 üye yerini korurken 19 üye değişti.

AK Parti’ye hasım cephede epeydir bir tasfiye temennisi, beklentisi var. İç ve dış hasım cephenin bütün derdi surda gedik açmak. AK Parti saflarında zaaf oluşturmak. Bunu ilk defa ve kuvvetlice Gezi olaylarında denediler. İlk saldırı, “Erdoğan otoriterleşiyor, özgürlük taleplerini bastırıyor” algısı ile başlatıldı. AK Parti bünyesindeki ilk kırılma da o zaman gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Gül ve Bülent Arınç, Erdoğan ile ters düştüler.

17/25 Aralık siyasi darbesi ile gelen ikinci saldırı, “yolsuzluk” algısı üzerinden yapıldı. Dört Bakan ve Başbakan Erdoğan’ın oğlu üzerinden en şiddetli sadmeyi vurdular. Erdoğan’ın kaçacağını, uçağının bile hazır olduğunu yaydılar. Kılıçdaroğlu, CHP grubunda FETÖ iddialarının tapelerini dinletti. Öyle az buz değil, fitne kazanını fokur fokur kaynattılar.

Asıl 17/25 Aralık saldırısı surda gedik açmanın topyekûn saldırısıydı. Yolsuzluk iddiaları üzerinden AK Parti’yi sallayacak, karıştıracak, kendi içinde parçalayacaklardı. Erdoğan’ın liderlik vasfının öne çıktığı en önemli geçitlerden biri bu saldırıyı hükümete ve AK Parti’ye zarar vermeden kararlılıkla püskürtmesidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan güven, Kılıçdaroğlu endişe kaynağı... 27 Mayıs 2023 | 578 Okunma Özdağ-Kılıçdaroğlu-HDP: Toplu intihar… 25 Mayıs 2023 | 1.525 Okunma CHP-FETÖ irtibatlarını unutmayalım 20 Mayıs 2023 | 379 Okunma Sinan Oğan, küresel baskıya dayanabilir mi? 18 Mayıs 2023 | 3.616 Okunma Erdoğan ile 14 Mayıs destanı yazılırken… 13 Mayıs 2023 | 1.150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar