Eyyamcılar ve Sahtekârlar aynen!..

"Seba Sezonu" diyorlar.. "Turgay Şeren Sezonu" diyorlar.. "İlhan Cavcav Sezonu" diyorlar.. Oysa değişen bir şey yok.. Bizde hep "Sahtekârlar Sezonu" var. Ya da Eyyamcılar Sezonu.. Çünkü birini hazırlayan, ötekiler.. Sahtekârlara...

"Seba Sezonu" diyorlar.. "Turgay Şeren Sezonu" diyorlar.. "İlhan Cavcav Sezonu" diyorlar.. Oysa değişen bir şey yok..
Bizde hep "Sahtekârlar Sezonu" var. Ya da Eyyamcılar Sezonu.. Çünkü birini hazırlayan, ötekiler.. Sahtekârlara meydanı bomboş bırakanlar, korkak ve eyyamcı hakemler.. Ve o adeta teşvik ettikleri sahtekârlar, eyyamcılara çoğu zaman yutturuyorlar da, oyunlarını..
İngiltere, hakemi aldatmaya teşebbüs etmenin önünü sarı kartla alamayınca, bu yıl yeni ve ağır bir ceza yürürlüğe soktu. Rakip sana dokunmadan kendini yere attın mı, iki maç ceza..
Al böyle bir karar da, görelim bakalım bizim sahtekârlar, kendilerini önce havaya atıp, sonra yerde dört taklayla kıvranmaya, kıvranırken de elini çılgın gibi yere vurmaya ve can çekişiyor manzarası vermeye kalkışsınlar bakalım..
Bizim hakem o tiyatroyu müdahale etmeden izliyor. Dahası.. 5 saniye önce can çekişen o adam, yerden ok gibi fırlayıp atağa kalkıyor, ya da frikik atıyor, onu da seyrediyor..
Bu yüzden de her maç sık sık ve dakikalar boyu duruyor, soğuyor, ortada kuracak oyun kalmıyor. Maçın izlenme değeri sıfıra düşüyor.
Daha 30'uncu saniyede ilk aldatma teşebbüsüne çek bir sarı kart da, göreyim bakayım, kalıyor mu?.
Bunları Yusuf Namoğlu kardeşime sezon başı anlattım. "Sezon arası hakem seminerlerinde adamlarını eğit. Sahtekârları anında cezalandırsınlar da bu yıl biraz futbol seyredelim" dedim..
Dinlememiş bile.. Oysa ondan ne umutluydum. Çok iyi hakemdi. Beşiktaş'ın en iyi Belediye Başkanlarından biri olup, yöneticiliğini de kanıtlamıştı..
Ama işte "Eyyam" onu da sarmış.. "Neme lazım.. Ben gönlümü eylerim, gerisi Allah kerim" şarkısı..
İlk hafta gördük ki, yeni sezonun hakemleri geçen yıldan aynen devam.. Büyük takımlar lehine eyyama devam.. Sahtekârlara sonuna dek müsamahaya devam.. Maksat başları derde girmesin, ballı maaşları devam etsin..
Bir itiraz anında hakeme dokundu diye Real Madridli Ronaldo'ya 4 maç ceza verdi, İspanyol ceza kurulu.. En düşük cezayı verdi. Çünkü hakeme dokunmanın cezası en az dört maç orda.. En çoğu 12 maç!.. Çünkü orada hakem kutsal, bizdeki gibi oyuncak değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 352 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar