Devlete ve medyaya meydan okuyan motorlar!.

İstanbul'un trafik katilleri arasına hızlı bir şekilde motosikletler de girdiler.. Baktılar bu kentte trafik başı boş, baktılar bu kentte ne yapsan yanına kâr kalıyor, baktılar polisler gözleri önünde...

İstanbul'un trafik katilleri arasına hızlı bir şekilde motosikletler de girdiler.. Baktılar bu kentte trafik başı boş, baktılar bu kentte ne yapsan yanına kâr kalıyor, baktılar polisler gözleri önünde işlenen suçlara bile göz yumuyor, boş veriyorlar..
Azdıkça azdılar..
Vali yok.. Emniyet Müdürü yok.. Trafik müdürü zaten yok.. Kime yazsam?. İçişleri Bakanı'na mı, yoksa başbakana mı?. Ya da 2019'u bekleyip, tam yetki ile devletin başına geçecek Cumhurbaşkanına mı?.
İnanın, bir gazeteci olarak insanın kendini "Çaresiz" hissetmesi feci bir şey.. Hani filozof şair, "Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil" demiş ya, o haldeyim, bu motosiklet rezaleti, faciası, iğrençliği, başıboşluğu karşısında..
Gece ekranda bir görüntü izledim.. İki motosikletli.. Birinin altında fevkalade pahalı bir motor var. Ötekinin elinde kamera.. Otoyolda son hızla gidiyorlar.. Öndeki motor üzerinde cambazlık yapıyor.. Yatıyor, kalkıyor.. Öteki de arkadan çekiyor..
Ve de utanmayı, sıkılmayı geçin, içinde zerre "Devlet korkusu" olmadan, sosyal medyada yayınlayıp caka satıyorlar. Kaza olsa maazallah zincirleme olur o yolda, o hızla.. Onlarca ölü yaralı..
Bu işi pervasız yapıyor ve de dünyaya yayınlıyor adamlar.. Trafik Müdürü olsam yerin dibine geçerdim..
Ama yok ki, İstanbul'un trafik müdürü..
"Bunu artık yazacağım" diye karar verdim. Sabah gazetenin önünde arabadan indim.. Kulaklarımı sağır eden bir egzoz gürültüsü.. Gene en pahalısından bir motor, Barbaros Bulvarı'nın o yoğun trafiğinde cehennemi hızla slalom yapıyor, yaparken de herkese ilan etmek, göstermek için, susturucusunu söktüğü egzozunu terör bombası gibi patlata patlata gidiyor.
Bu kentte bir eli telefonda bir eli kornada gidenlerin yarattığı gürültü kirliliği (Onu da ayrı yazacağım) yetmiyor, bir de bu "Hava atan" motorların çılgın egzozları..
Yere bakın..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 353 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar