Onun adı niye, “El Classico?..”

Arka arkaya gelmeleri aslında ne güzel tesadüftü.. Önce, Galatasaray- Fenerbahçe derbisini izledik.. "İzledik" lafın gelişi.. Ortada futbol adına izlenecek hiç ama hiçbir şey yoktu çünkü.. Ekran...

Arka arkaya gelmeleri aslında ne güzel tesadüftü.. Önce, Galatasaray- Fenerbahçe derbisini izledik.. "İzledik" lafın gelişi.. Ortada futbol adına izlenecek hiç ama hiçbir şey yoktu çünkü.. Ekran başında nerdeyse 20 kişi birbirimizi uyanık tutmaya çalıştık, sohbet ederek..
Ekranda derbi.. Biz sohbet ediyoruz.. Bakar mısınız?
Sonra herkes gitti.. Ben tek başıma kaldım.. Saat ona doğru başlayacak Real Madrid- Barcelona derbisine bir bakıp, sonra ışıkları söndürmekti niyetim..
Nerde?..
Tek başıma ayakta duramadım, nefes alamadım, maçın hızından.. Pozisyonların art arda ip gibi dizilişinden..
Hayatımın en muhteşem maçlarından birini izledim.. Futbola doydum, güzelliklere doydum, ne Realli, ne Barçalı olduğum halde, heyecana doydum..
Onun adı niye "El Classico", anladım..
Mesele zihniyette.. Fark anlayışta..
Onlar o maçı dünya üzerinde milyarla insanın izlediğini biliyorlar.. Seneye de izlesin istiyorlar..
Anlayış o!.
Onlar sahaya futbol oynamak, gol atmak, kazanmak için çıkıyorlar..
Puan durumu ne, koşullar ne, ikinci planda..
Amaç, seyredeni futbola doyurmak.. Amaç bir dahaki el Classico'yu iple çekilir yapmak..
Real 10 kişi.. Real oyuna giren James'in futbol okullarında ders diye okutulacak harika golü ile 2-2'yi yakalamış. Bitime üç dakika var. Beraberlik bir maçı eksik olduğu halde 3, yani gizli 6 puan öndeki Real'e yeterli. Eksik de takımın en önemli oyuncusu.. Savunmanın bel kemiği Ramos..
Ama Real'in oynadığı futbola bakın.. O 3 dakikada 3 gol kaçırdılar.. Sonra, nasıl hızlı bir Barça hücumu.. Roberto'nun yıldırım 50 metre deparı.. İki rakibi peşine takıp gitmesi.. Andre Gomez'e pas.. Ondan anında Alba ve ondan gene bekletmeden Messi.. Ve maçın başından beri kendisini durdurmak için en sert şekilde müdahale eden rakip karşısında, dudağından akan kanı on dakikadır elindeki gazlı bezle kurulayan Messi'nin, sahanın en iyisi Messi'nin muhteşem vuruşu..
Bernabeu Stadı'nın donduğu, Ronaldo'nun çıldırdığı an!. Son üç dakikada 10 kişilik Real'in kaçırdığı üç golden birinin faili o..
Ya maç boyu kaçan, ya da kurtarılan goller?.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 352 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar