Harika koç ve muhteşem Fenerbahçe!.

Yani ekranın başında nasıl keyiflendim..Nasıl coştum..Çocuklar gibi sokağa fırlayıp, bağıra çağıra koşasım geldi.Pazartesi gecesi, şahit olduğum sanatsal olay mutlu uyumama yol...

Yani ekranın başında nasıl keyiflendim..
Nasıl coştum..
Çocuklar gibi sokağa fırlayıp, bağıra çağıra koşasım geldi.
Pazartesi gecesi, şahit olduğum sanatsal olay mutlu uyumama yol açmıştı.. Bu defa spor, Fenerbahçe'nin destansı maçı başımı yastığıma keyifle koymama sebep oldu. Kesiksiz uyudum gene.. Ama bu defa, o harika maçı sabaha dek rüyalarımda görerek.. Panathinaikos'u rüyalarımda on defa daha yenerek..
Dile kolay..
Yunan takımının arenası, dünya efsanelerinden..
Onu orada yenmek dünyanın en zor işlerinden..
Hem Pana aslan kesiliyor orda.. Hem de akıllara seza bir seyircileri var, rakibin üzerine cehennem gibi çöküyor.. Hani Ali Sami Yen Cehennemi vardı ya bir zamanlar.. Onu katlayın..
Öylesi..
Ve tarihe bakın.. Pana'yı 11 yıldır bu Arena'da yenen Türk Takımı yok..
Fenerbahçe yenmek zorunda.. Orada oynayacağı maçlardan mutlak ve en az birini kazanmak zorundaki ki, Avrupa Liginde Final 4'e kalsın.
5 maç üzerinden Çeyrek Final.. Turu geçmek için 3 maç almak lazım. İlk iki maç Atina'da.. Sonra iki maç İstanbul'da.. Bu dört maçta 3 yapmak için, orada mutlak bir maç almak zorundayız. Alamadık. İstanbulları kazandık. 2-2 oldu. O zaman beşinci ve sonuncu maç gene Atina'da.. Yani, ne yaparsak yapalım, orda bir maç kazanmadan olmuyor..
Nerde?.
11 yıldır hiçbir Türk Takımının kazanamadığı Arena'da..
Daha birinci maçta bunu başardık, düşünebiliyor musunuz?. Daha birinci maçta işi "Şimdi onlar düşünsün"e getirdik.
Başarıda payı en büyük adamlardan biri, Fener'in koçu Obradoviç..
1999'dan 2012'ye dek Panathinaikos'un başındaki adam.. Tam 13 yıl o takımı zaferden zafere koşturmuş 5 kez Avrupa Ligi, 11 kez Yunanistan Şampiyonu yapmış efsane adam.. Fatih Terim Galatasaray için neyse, Obra, Pana için onun on katı yani..
Maçın ve Obra'nın psikolojisini de düşünün bir..
İlk görüntüler salondan yansıdı ekrana..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar