Sanata adanan bir hayat!..

Yıl 1990.. Bir gün, Cumhuriyet'e haftalık televizyon sayfası yaptığım günlerde yakından tanıdığım, TRT'nin Altın Günleri'ni yaratan ve yaşatan ekibin önde gelenlerinden Tarcan Günenç (Nurlar...

Yıl 1990.. Bir gün, Cumhuriyet'e haftalık televizyon sayfası yaptığım günlerde yakından tanıdığım, TRT'nin Altın Günleri'ni yaratan ve yaşatan ekibin önde gelenlerinden Tarcan Günenç (Nurlar içinde yatsın) telefon etmiş, "Ulusal Video" adlı bir TV Yapım Şirketi'nin TRT için, dışardan "Bir Başka Gece" adlı bir kültür, sanat ve eğlence programı yapacağını söylemişti.
"Arada bir de minik spor bölümü var. Orada haftada bir, bir ünlü spor adamı konuğunla söyleşi yapar mısın" demişti.
Tarcan kırılır mı?. "Tabii" dedim.. Tarcan yapımcı olacaktı. Nişantaşı'nın kargacık burgacık yollarından geçerek ulaşılan Ulusal TV'nin, birkaç apartmanın bodrum katları birleştirilerek yapılan stüdyosuna hafta bir gelip gitmeye başladım.
Bir gün gene çekime hazırlanırken "Türker Bey geliyor" diye bir haber geldi. Ortalığın halini görmeliydiniz..
Bir telaş, bir heyecan, bir korku, bir dehşet..
Her taraf nasıl anında derlendi, toparlandı..
Çok sertmiş. Öfkeliymiş.. Yanlış yakaladı mı mahvedermiş..
Kızdı mı ağzından çıkanı kulağı duymazmış..
Anlatıyorlar da, anlatıyorlar bana..
Kimdi bu Türker Bey yahu.. Öğrendim ki, patron oymuş.. İnanoğlu.. Ünlü film yönetmeni.. Onunmuş meğer Ulusal..
Bir ismin bir ortamda böylesi dehşet yaratmasına ender şahit olmuşumdur..
Türker İnanoğlu ile ilk karşı karşıya gelişim (Karşı karşıya demek mümkünse.. Bir kenara çekilip, dikkat çekmeden gelip gitmesini bekledim sadece) işte öyle oldu, yıllar yıllar önce..

***
Karabük Üniversitesi'nin Safranbolu'daki Güzel Sanatlar Fakültesi'nin mükemmel Kültür Salonundayız. Türker İnanoğlu'na, bu fakültenin teklifi ve üniversite senatosunun onayı ile "Fahri Doktor" ünvanı verilecek..
Önce Rektör, Prof. Refik Polat konuştu..
"Sinemaya adanmış bir yaşam" diye başlayıp, bu ünvanın niçin ve hangi yollardan geçilerek verildiğini anlattı. Ardından eski Meclis Başkanı ve bakan, M. Ali Şahin, sonra Türker Ağabeyin sinemadaki dostları, Hülya Koçyiğit, Zafer Ergin, Nehir Erdoğan hem de nasıl duygu yüklü konuşmalar yaptılar..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 352 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar