Ölümü, sakatlığı ucuzlatan yasalar!.

Geçen hafta iki haber okudum.İkisini de size sunmaya karar verdim, alt alta..Bu ilki... ***Adamın baş ağrıları bir türlü geçmiyordu.Bir özel hastaneye gitti.Omurilik bölgesindeki damarlardan birinde tıkanıklık...

Geçen hafta iki haber okudum.
İkisini de size sunmaya karar verdim, alt alta..
Bu ilki...

***
Adamın baş ağrıları bir türlü geçmiyordu.
Bir özel hastaneye gitti.
Omurilik bölgesindeki damarlardan birinde tıkanıklık vardı. Ameliyat ettiler.
Taburcu olduktan bir hafta sonra duş alırken ameliyat dikişlerinin açıldığını fark etti. Ayni hastaneye gitti. Oluşan iltihabı temizleyip yeniden dikiş attılar.
Hasta evine döndü ama baş ağrıları geçmiyordu. Bu defa Devlet Hastanesine gitti. Röntgeni çekildi.
Ameliyat yerinde iki iğne ucunun unutulduğu anlaşıldı.
Adam ameliyatı yapan doktorlar aleyhine 3 bin lira maddi, 100 bin lira manevi tazminat davası açtı. Mahkeme, toplam 8 bin lira ödenmesine karar verdi. Doktorlar tazminatı ödediler ama Yargıtay'a da itiraz ettiler.. Yıl 2008..
Yargıtay, kararı bozdu. Bilirkişi "Bunun amacı zenginleşme" deyince, yeniden yapılan yargılama sonunda tazminat talebi reddedilerek 8 bin liranın faizi ile geri ödenmesine karar verildi. İşçi ücretiyle bu parayı ödeyemeyen adamın maaşına haciz kondu. Borç 26 bin liraya çıkmıştı.
Ücretinden 4'de 1 oranında yapılan kesinti bu borcun faizini bile karşılamıyordu.. Adam "Ana parayı tek kuruş ödeyemedim. Faizi bile ödeyemez duruma geldim.
Bunun için işimden çıkış istedim. Onlar da sağ olsunlar kabul etti.
Şimdi buradan aldığım parayla borcum bitecek ama. Bana tek kuruş kalmayacak. İğneler hâlâ ensemde.
Haklıyken haksız duruma düştüm" dedi.
Ağrıları devam eden adam şimdi boynundaki iğnelerle iş arıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 352 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar