Zayıflamak için şişelerle su içelim mi?

Genç kızlar, kadınlar, niye bavul gibi çantalarla dolaşıyorlar?.Moda diye değil.. İçinde su şişeleri taşımak için.. Sabahtan akşama durmadan su içiyor, yarım saatte bir de çişe...

Genç kızlar, kadınlar, niye bavul gibi çantalarla dolaşıyorlar?.
Moda diye değil.. İçinde su şişeleri taşımak için.. Sabahtan akşama durmadan su içiyor, yarım saatte bir de çişe gidiyorlar..
Efendim bol su içip, işemek zayıflatıyormuş..
Peki her çişle atılan, yaşam için hayati önemli o mineraller, elektrolitler ne oluyor?.
Kafamdaki soruyu, sevgili doktorum Hasan İnsel'e sordum. Eski okurlarım Dr. İnsel'i tanır. Bu ülkenin en uzman "Anti aging/ Geriye Yaşlanma" uzmanıdır.
Tavsiyelerini yıllar önce bu sütunlarda bir hafta boyu yazdım. Sonra da kendimde uyguladım.
"Kilo vermek istiyorsanız, diyetisyenlerden ve kilo verdiren çiftlik, merkez ve köylerden uzak duracaksınız.
Kilo vermenin yolu, vücudun ihtiyaç duyduğu her türlü gıdayı eksiksiz almak, alırken de beyne açlık hissi vermemekten geçer.. Yani ne zaman açlık hissi duyarsanız hemen bir şeyler yiyin. Ama az yiyin. O kadar" diye özetleyebilirim. doktorun deyip, benim yaptıklarımı..
90'lı kilolardan 70'li kilolara düştüm, yıllar yıllar önce.. Oraya yerleştim.
Bir daha da kilo almadım.
İşte o Doktor Hasan İnsel'e sordum.. bu "Bol iç, bol saat başı çişe git, zayıfla" işini..
Mineral kaybından daha büyük, hatta ölümcül bir tehlike ortaya çıktı. "Su zehirlenmesi.." Yaşamın şartı suyun zehire dönüşmesini aklınız alıyor mu?.
O zaman sabırla sonuna kadar okuyun..

***
Hıncal Uluç: Şu "Su" meselesini hele bir anlayalım doktor!.
Dr. Hasan İnsel: Vücudumuzdaki bütün hücrelerin, dokuların, organların düzgün çalışması için suya hem de biraz bolca suya ihtiyacı olduğu kuşkusuz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 352 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar