Urla’da savcılar yok mu?.

Urla'da geçen sene küçük, bu sene büyük bir "Köpek Katliamı" yaşandı. Ama yapılan tüm şikâyetlere rağmen, ne polis, ne savcılar kıllarını kıpırdatmadılar. Sözüm ona bu...

Urla'da geçen sene küçük, bu sene büyük bir "Köpek Katliamı" yaşandı. Ama yapılan tüm şikâyetlere rağmen, ne polis, ne savcılar kıllarını kıpırdatmadılar. Sözüm ona bu ülkede göstermelik de olsa, bir "Hayvanları Koruma Yasası" var. Yasaları uygulama görevi kimin, saygıdeğer savcılar ve polisler?
Söyleyin lütfen kimin?.
Bu alçakça katliamı adet haline getirenleri biz mi yakalayıp cezalarını vereceğiz?.
Yasa koruyucuları görev yapmazsa, "Bizzat ihkak-ı hak" meşru olmaz mı?.
Bu acı olayda evde beslediği köpeği ve kedisini kaybeden ağabeyim Öcal'ın yazdığı "Ağıt"ı okuyun önce, iki yıldır yapılan tüm şikâyetlere rağmen işlem yapmayan savcı ve polisler.. İyi okuyun!..
Aşağıda aynen sunuyorum.
Sonra da cevap verin, verebilirseniz söyleyin, bu ülkede bu yasalar niye var?.
Savcılar ve polisler niçin vardırlar ve bizim vergilerimizle maaş alırlar?.

***
Babam bir köy çocuğu idi; Manyas'ın Çavuşköy'ünden.
Bandırma'da ilk ve ortaokulda okurken, yaz aylarında ailecek köye gider, babaannemize misafir olurduk O köy, beni de "köy çocuğu yaptı"; subay olan babamın tayin edildiği ve iki yıl kaldığımız, dahası ilkokula başladığım Van'ın Muradiye ilçesinin Çaldıran Köyü (Şimdi ilçe) ile beraber.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar