Bu rezalet bizde olsaydı?..

Dünyanın bütün kıtalarında, televizyonu olan, hatta olmayan her ülkesinde milyarla insan nefesini tutmuş beklerken olan rezalete bakın!.O an ilk aklıma gelen şey, başlıktaki laf oldu..Bu rezillik bizde, mesela Altın Portakal'da...

Dünyanın bütün kıtalarında, televizyonu olan, hatta olmayan her ülkesinde milyarla insan nefesini tutmuş beklerken olan rezalete bakın!.
O an ilk aklıma gelen şey, başlıktaki laf oldu..
Bu rezillik bizde, mesela Altın Portakal'da olsaydı..
"En İyi Film" diye ilan edilen filmin, bütün kadrosu, oyuncusundan, sonuncusuna sahneye yığılsa, ödül alan üç yapımcı ellerinde heykelcikleri teşekkür konuşması yaptıktan sonra biri sahnede belirip telaşla heykelcikleri toplamaya başlasa ve elden ele dolaşan bir başka kırmızı zarf son konuşmayı yapan "Teşekkürcü"nün elinde belirse ve o zarfın içindeki kartı kameraya gösterip "Bu ödülü biz almadık.. Onlar aldı" diye bir başka filmin adını açıklasa.. İlk ödül alanlar sağdan sahneyi terk ederken, esas kazananlar soldan, şaşkınlıklarından alkışı bile unutmuş seyircilerin bakışları arasında, gidenlerin yerini alsa..
Yani yazarken bile tekliyorum inanın.
Kaçıncı kez yanlış harf bastım buraya kadar..
Bunlar bizde olsaydı eğer neler neler olurdu diye düşünmekten yazımı yazamıyorum..
Ama hepinizin bir tahmini vardır sanırım..
Hepimiz her gün tonla yanlış yaparız ama, başkaları yaptı mı kıyameti hem de nasıl koparırız?.
Biz daha böyle fecisini yaşamadık hiçbir ödül töreninde..
Amerika'yı hatırlıyorum.
İki yıl mı ne önce, John Travolta, açtığı zarftan çıkan ismi telaffuz edemedi diye nasıl alay konusu olmuştu, aylarca.. Hâlâ da anlatılır..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 353 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar