Bu ülkede, TV seyircileri eşek mi, RTÜK?.

Yetti artık.. Cidden canımıza yetti. Bu televizyon reklam yönetmeliği değişmeli artık..Vatandaşı eşek yerine koyan aldatmacaları herhalde RTÜK üyeleri bizden iyi biliyor.. Gazeteler yüzlerce defa yazdı. Milyonla...

Yetti artık.. Cidden canımıza yetti. Bu televizyon reklam yönetmeliği değişmeli artık..
Vatandaşı eşek yerine koyan aldatmacaları herhalde RTÜK üyeleri bizden iyi biliyor.. Gazeteler yüzlerce defa yazdı. Milyonla şikâyet geldi insanlarımızdan..
RTÜK ne yaptı?.
Oturup düzenleme yapacağına, acizliğini itiraf etti..
"Efendim biz doğru yönetmelik yaptık ama kanallar açıklarını buldular." O zaman değiştir yönetmeliği.. Kör müsünüz?. Kapatın açıkları..
Açığı olmayan yönetmelik yapın.
Amerika nasıl yapıyor?. Almanya, İtalya, Fransa, İspanya, ötesi, berisi nasıl yapıyor da, onların vatandaşı insan, biz yıllardır "Eşek" oluyoruz?.
15 dakikaya "Kısa bir ara" diyor, ülkenin en ünlü ana haber spikeri hem de.. 15 dakika sonra da ekrana gelip hiç sıkılmadan "Bugünlük bu kadar" diye veda ediyor.. RTÜK'te "Gık" yok!.
Dizinin o günkü bölümü bitiyor ama, ekranda "Bitti" değil, "Ara" yazısı var.. 15 dakika reklamla sonu bekliyorsunuz.. Hangi son?.
Biz eşeğiz ya.. 15 dakika reklamlardan önceki son sahneyi bir daha, utanmadan, sıkılmadan ve cezadan hiç korkmadan bir daha yayınlıyorlar ve jenerik giriyor, işte o ayni final sahnesinin ikinci yayınından sonra..
RTÜK'ten gene "Gık" yok!.
Peki milyonlarca insanı şeddeli "Eşşek" yapan bu uygulamaya son vermenin bir yolu yok mu, ey RTÜK!.
O kadar mı acizsiniz?.
"Bir yayın, reklam, tanıtım ne için kesilirse kesilsin, en geç 5 (Beş) dakika sonra kaldığı yerden başlar.
20 dakikadan önce de bir daha kesilmez" demek mesela, çok mu zor?.
Bunu de de, açık bulsunlar bakalım?.
Amma velakin, kanalların o üstünkörü hazırlanmış, delik deşik, elek gibi reklam yönetmeliği RTÜK'ün de işine geliyor.. Çünkü reklamlardan RTÜK yüzde 3 pay alıyor..
Ne ka, reklam, o ka, pay!..
Şimdi diyecekler ki, "O pay hazineye gidiyor!." Külahıma anlatsınlar.. RTÜK üyeleri, huzur hakkı, harcırah, şu bu diye bir yılda ellerine geçen parayı açıklarlar mı?.
Bu para nerden çıkıyor?.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar