Siz nasıl anne, babasınız?..

Ekranın önünde kala kaldım, kocaman yazıyı okuyunca.."Okul servislerinin yüzde 99'u kusurlu.."Yıllardır bu okul servisleri rezilliğini yazıyor, hem Milli Eğitim, hem de İçişleri bakanlıklarını...

Ekranın önünde kala kaldım, kocaman yazıyı okuyunca..
"Okul servislerinin yüzde 99'u kusurlu.."
Yıllardır bu okul servisleri rezilliğini yazıyor, hem Milli Eğitim, hem de İçişleri bakanlıklarını uyarıyorum. "Çocuklarımız bizim canımız.. Onları kimlere ve nelere emanet ediyoruz" diye.. Dışarıdan örnekler veriyorum..
Ama inanın dehşetin bu kadar korkunç olduğunu ben bile aklımdan geçirmiyordum.
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Okul Servisleri'ne yönelik yaptığı incelemede ortaya çıkan rakamlara bakın.
2016'da bu servisler 1588 kaza yapmışlar. Bin Beş Yüz Seksen Sekiz.. 8 ölü, 3 bin 182 yaralı.
Yetkili kuruluş TÜVTÜRK'ün (Uluslararası standartlarda araç muayene istasyonları ) periyodik muayenelerinde 700 bin taşıttan sadece yüzde 1'i kusursuz çıkmış.. Yüzde 99'u kusurlu yani.. Onun da üçte biri ağır kusurlu..
Şimdi işi gücü devletten, yani genel ve yerel yönetimden şikâyetçi halkıma soruyorum..
Tamam.. İçişleri Bakanlığı hatalı.. Çünkü etkin denetim yapmıyor.
Trafik polisleri hatalı.. Çünkü "Polis ikinci maaşını servislerden alıyor" dedirtecek kadar, kaygısızlar servislere.. Hele otoyollarda makas atarak gidişleri var ki, ekip otolarının önünde hem de.. Ve de o yüzde 99 kusurlu arabaları ile.
Tamam.. Okul Müdürleri hatalı.. Kendi öğrencilerini taşıyan servislerin emniyet kemerlerinin olup olmadığına bile bakmıyorlar.
Vali hatalı.. Belediye Başkanı hatalı.. Trafik, Milli Eğitim Müdürleri hatalı..
Hepsi, hepsi hatalı da, siz necisiniz anne babalar?.
O çocuklar, saydıklarınız ve saydırdıklarınızın değil, sizin çocuklarınız.. Siz bir kontrol etme gereği duymaz mısınız?. Her okulun aile birlikleri var. Oraya seçilip hava basanlar ne işe yararlar?.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar