İki yazıyla Turgay Renklikurt!.

Kafka'nın ünlü uzun öyküsü "Dönüşüm/ Metamorfoz" şöyle başlar..Gregor Samsa bir sabah bunaltıcı düşlerden uyandığında, kendini yatağında bir böceğe...

Kafka'nın ünlü uzun öyküsü "Dönüşüm/ Metamorfoz" şöyle başlar..
Gregor Samsa bir sabah bunaltıcı düşlerden uyandığında, kendini yatağında bir böceğe dönüşmüş olarak buldu."

***
Aslında "Öyleyse ona niye bu kadar değer veriyorsun da, köşende bu kadar yer ayırıyorsun" diyeceksiniz.. Çok sevdiğim dostumdu, ilk gazetecilik yıllarımda. Çok değerli atletti. Sonra çok değerli bilim adamı oldu. Sonra gazeteci oldu ve ne olduysa ondan sonra oldu.
Bu dönüşümü iki yazı ile anlatacağım size..
İlkini 31 Ocak 2008'de "Bir dostun yok oluşu" başlığı ile ben yazmıştım..
***
Turgay Renklikurt 50 yıl öncesinin müthiş dostlarımdandı.
O genç ve parlak bir atlet, ben genç ve atletizm delisi bir gazeteci. O zaman gazeteler gece çalışırdı, şimdiki gibi, 9/7 devlet memuru mesaisi değil. Gazete Rüzgârlı Sokak'taydı. O zaman bu ülkenin tek bağımsız atletizm sahasına yürüyüş mesafesinde. Hemen her gün gazeteden önce atletizm sahasına uğrardım. Ekremler, Cahitler, Fahirlerle sohbet için.. Gazeteler o zamanlar atletizm de yazarlardı. Bunlar ülkenin spor idolleriydi..
Turgay'ı onların arasında tanıdım bir genç atlet olarak..
Sonra ikimiz de büyüdük.. Turgay bilim adamı oldu.. Gazeteciliğe de başladı. Gerek kendi bilim dalında, gerek atletizm üzerine enfes yazılar yazmaya başladı..
Günümüz anlayışı, onu Akşam'ın spor sayfalarına sığdıramadı. Çünkü sadece futbol ve asparagas yazmıyordu.
İzini ondan sonra kaybettim..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 352 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar