Sanata Bi Yer!. Bravo Doğuş!.

Sabahları hele kahve masama yaydığım gazetemi okuduktan sonra bile hâlâ keyfim yerindeyse, televizyonu pek açmam. Moda haline getirdikleri bir kırmızı yazılı haber tadımı kaçırmasın diye.. Dün sabah...

Sabahları hele kahve masama yaydığım gazetemi okuduktan sonra bile hâlâ keyfim yerindeyse, televizyonu pek açmam. Moda haline getirdikleri bir kırmızı yazılı haber tadımı kaçırmasın diye.. Dün sabah işler iyi başladı. Beni uykudan uyandıran TRT Nağme'ye ayarlı radyom en sevdiğim şarkılardan birini çalıyordu..
"Bir kızıl goncaya benzer dudağın.."
Kapıdan aldığım gazetemde de günümü karartacak bir haber yoktu. Beni alacak Ercan'la Muhammed'i beklerken, elim farkında olmadan kumandaya uzandı. Genelde hiç yapmadığım bir şeyi yaptım ve zaten haber kanalına bağlı duran televizyonu açtım..
İyi ki de açmışım. Güne fevkalade neşeli bir başlangıç yapmamı sağlayan haber çıktı karşıma açar açmaz..
Doğuş gurubu genç sanatçılara rüya gibi bir destek sağlamıştı. "Sanata Bi Yer" kampanyasını, gurup CEO'su Hüsnü Akan açıklıyordu. Akan'ı o unutulmaz, o muhteşem, o rüya gibi geçen D.Marin 10. Yıl Festivali'nde tanımıştım. Hiçbir konseri kaçırmayan bir sanatseverdi. Sohbetlerimiz onu daha çok tanımama, sevmeme sebep oldu..
Sonra ne olduysa o harika festivali o harika onuncu yıla getirenler görevden alındı. Organizasyon profesyonel bir ekibe verildi. Ben daha iyisini beklerken, Bodrum'a gitme arzusunu zerre vermeyen bir program açıklandı. Olup biteni anlamadım. İçimde bir kırgınlık olduğunu da itiraf ederim. İlk defa da geçen yaz festivale gitmedim.
İşte o günden sonra ilk defa Hüsnü Akan'ı duydum, NTV'de..
"Sanata Bi Yer"i anlatıyordu.
Gençlerin elinden tutan, onlara yol açan, imkân, fırsat veren herkes, her kurum başımın tacıdır.
"Sanata Bi Yer" tam da buydu işte..
"Sanatını sergilemek için istek sahibi gençlerle yeni yetenekleri keşfetmek isteyen sanatseverleri buluşturmak istedik.
Sanata bir yer verdik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar