Kıbrıs’ta çözüm Erdoğan ve Çipras’ta!..

Kıbrıs'ta neler oluyor, Cenevre Görüşmeleri'nde gelinen aşama nedir, çözüm umudu var mı?.Bu sorulara yanıt verebilecek kaç kişi var aramızda?."Aramızda" derken, kamuoyunu, sokaktaki adamı kast...

Kıbrıs'ta neler oluyor, Cenevre Görüşmeleri'nde gelinen aşama nedir, çözüm umudu var mı?.
Bu sorulara yanıt verebilecek kaç kişi var aramızda?.
"Aramızda" derken, kamuoyunu, sokaktaki adamı kast ediyorum.
Cevap!..
Varsa şaşarım!..
Çünkü belli konulara öyle dalmışız ki, Kıbrıs, Anavatan'da nerdeyse kimsenin umurunda değil. Ne yazılı, ne görsel medya anlatıyor, ya da tartışıyor.
Nasıl haberdar olsun, millet!.
Hem Türk, hem KKTC politik arenasında bir iki ses çıktı.. "Kıbrıs'ı satıyoruz" falan dediler. Kapandı gitti.
Oysa konu çok önemli Cenevre görüşmelerinin ilk bölümü bitti. İkinci bölüm başlamak üzere.. Şu anda, teknisyenlerden oluşan Çalışma Gurubu ortak toplantılar yapıyor.
Yani, çok kritik bir aşamadayız.
Bilmemiz gerek..
Derin bilgi ve yorum almak için, Kıbrıs'ın önde gelen gazetecilerinden, Genç TV'nin kurucu sahibi, Ertan Birinci dostumu aradım, ilk aşama sona erince..
"Müthiş bir adım attık Hıncal Ağabey" dedi.. "İsviçre'de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, varlığı ilk defa tescil edildi. Üç garantör, Türkiye, Yunanistan, İngiltere'nin olduğu masaya, Kıbrıs Türk Halkı, Kıbrıs Rum Halkı ile eş ve eşit statüde oturdu." Bunun Devletler Hukuku'nda ne anlama geldiğini çok iyi bilirim.
İlk adım kazanımlarımızın dahası da var.. Konferansa Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyelerinin de yer alacağı, Çin ve Fransa'nın da karşı tarafça davet edileceği, Anastasyadis'in "Rum Kesimi Lideri" olarak değil, "Kıbrıs Cumhurbaşkanı" sıfatı ile katılacağı konusunda kulislerde neler söylenmişti.
Bunların hiçbiri gerçekleşmedi.
Avrupa Birliği'ne iki tarafın karşılıklı onayı ile "Gözlemci" sıfatı verildi.
Ertan "Kıbrıs Rum kesimi, konferansın bu şekilde başlamasını Türk Zaferi olarak kabul etti. Rumlar bu koşullarla masaya oturan kendi yöneticilerini 'Hain' ilan ettiler" dedi..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar