Başlangıçlar hep kötü olur!..

Ahmet Hakan'ın günlerdir merakla beklenen "Ana Haber Sunuculuğu" fevkalade sıradan başladı. Hakan, ilk sınavında, 4. durumda olan Kanal D Ana Haberleri'ni yukarı taşıyacak gibi görünmedi.Ancak..Yıllardır gazetecilik ve...

Ahmet Hakan'ın günlerdir merakla beklenen "Ana Haber Sunuculuğu" fevkalade sıradan başladı. Hakan, ilk sınavında, 4. durumda olan Kanal D Ana Haberleri'ni yukarı taşıyacak gibi görünmedi.
Ancak..
Yıllardır gazetecilik ve televizyonculuk yaparım. Pek çok gazete ve programın kuruluşunda görev yaptım. Kural değişmedi.
İlkler nedense hep en kötü olur.. Onca zaman hazırlık yaptığın ilk, sadece 24 saatte hazırlamak zorunda olduğun sonrakilerden hep kötü olur.. Bazen "İlk" öyle hezimet olur ki, bir daha da toparlayamazsın. Yaşadığım en feci örnek, Söz Gazetesidir. Tanıdığım en iyi gazetecilerden Ercan Arıklı ve o harika Gelişim Ekibi ve gazete için seçilen özel transferlerle oluşan kadro öyle felaket bir "İlk" gazete çıkardı ki, Arıklı'nın en büyük hayali "Günlük Gazete" o gün çöktü.
"İlklerin laneti" derim ben bu yazısız kurala.. Neden böyle olur, onu da çözebilmiş değilim.
Ahmet Hakan'a eleştirilerim ve tavsiyelerim var.
Sevgili dostum,
Sen iyi bir gazeteci, popüler, sevilen ve okunan bir yazarsın. O ana habere sunucu olarak seçilmenin sebebi odur. M.Ali Birand'dan beri boş olan koltuğu, bayrağı sana vererek doldurmayı düşündüler.
Nasıl dolduracaktın, peki?.
Birincisi.. Haberci olarak haberin içinde yer alarak.. Böylesine "Anchorman" denir, televizyon dünyasında. Sunucu'nun ötesindedir.
Haberi, muhabir olarak izler. Kendi haberini ekranda anlatır. Bu en zor iştir. 24 saat işin başında olmayı gerektirir. Başka iş yapmaya vakit bırakmaz.
İkincisi.. Sunduğun habere kendi kişiliğini katarak. O zaman haberi önüne konan ekrandan okumaz. Yani "Anlatır gibi" yapmaz, kendi üslubunu katarak anlatırsın.
Senin üslubun ne Ahmet!.
Övgüyü de, yergiyi de içinden geldiği gibi, ama mizahını katarak yapmak..
Ayni saatte maç olduğu için programını kaydedip, el ayak çekildikten sonra, zaman zaman geriye alarak bol vakitte izledim.sen öyle mi yaptın?.
Sonuç!..
Ahmet Hakan'ın programı başından sonuna yanlışlarla doluydu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar