Belediyelerimize, teşekkürlerimle..

1988 yılıydı..Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington'da böyle bir kar yağmıştı.. 24 saat otelin kapısından çıkamamıştık.Koskoca ABD'nin tüm başkentinde hayat durmuş, özel, kamu...

1988 yılıydı..
Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington'da böyle bir kar yağmıştı.. 24 saat otelin kapısından çıkamamıştık.
Koskoca ABD'nin tüm başkentinde hayat durmuş, özel, kamu tüm iş yerleri, okullar, hatta metro tatil edilmişti..
Metro niye tatil edilir demeyin sakın.. Yer yer, yüzeyden gidiyordu hatlar ve yerin altından çıkan trenler kara saplanmıştı..
Ertesi günün akşamı durum biraz hafifledi de Washington Belediye Başkanıyla kokteylde buluşabildik...
Sordum tabii..
"Dünyanın 1 numaralı süper devletinin başkenti, kara teslim olur mu?." Gülmüştü Başkan.. "Bu karı temizleyecek teknik imkanlar var tabii.. Ama Washington'a böyle kar, 10 yılda bir yağar. On yılda bir için makine parkı kurmak ve korumak ve bekletmek kaça mal olur bilir misiniz?. Halkımızın vergilerini boşa harcamaktansa, onları bir gün evde oturturuz, biter gider.."
Aklım yatmadı pek tabii.. Amerika başkentinde hayatın durması, sadece halkın bir gün evde oturması değil ki..
Hele bir düşünün, o gün yapılması gereken, kentsel, ulusal ve uluslararası ne işler var?.
İstanbul'da kar, cumadan beri yağıyor..
Cumartesi kalktığımızda, bahçemdeki kar yarım metreye yaklaşıyordu..
(Pazartesi sabahı bir metreye az kalmıştı.
Etiler'den söz ediyorum..) Hafta sonu İstanbul'da bir aile toplantısı düzenlemiştik oysa.. Kemaller Ankara'dan, ağbimler İzmir'den kara yoluyla gelmişlerdi..
"Yardımcılarım Ercan'la, Muhammed gelemez. Evde kaldık" diyordum ki, baktım saat 10.. İkisi de kapıda.. Caddeler tamam da, ara sokaklardan nasıl çıkmışlar?.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 352 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar